Fie că îl folosim din primele zile de viață ale bebelușului sau abia după înțărcare, biberonul este un „accesoriu” de care orice mămică are nevoie. Este important să știm cum să îl alegem cu grijă, dar și cum să renunțăm la acesta pe măsură ce copilul crește.
Pentru că materialele legate de renunțarea la suzetă și pampers s-au bucurat de multă atenție din partea voastră, m-am gândit să continuăm această serie și să vă povestesc cum a renunțat Nicholas la biberon.
Cum alegem biberonul
Noi am folosit biberonul încă de când Nicholas era foarte micuț (din păcate, nu l-am putut alăpta foarte mult timp, așa că am fost nevoiți să îi dăm formulă).
Nu uitați că alăptarea exclusivă la sân nu este întotdeauna o alegere și că nu trebuie să judecăm competența unei mămici în funcție de acest aspect și nici să ne simțim vinovate dacă nu reușim să alăptăm atât de mult pe cât ne-am dori. La mine a fost diferit la toți copiii, dar asta nu m-a făcut să mă simt mai mult sau mai puțin o mamă mai bună.
Am ales de la început un biberon cu o tetină care seamănă foarte mult cu sânul mamei, care diminua totodată și disconfortul creat de colici și nu am avut probleme cu acceptarea acestuia.
După ce Nicholas a împlinit 3 ani, am decis că e momentul ca ușor-ușor să renunțăm la suzetă și biberon.
Cum am renunțat la biberon
La fel ca în cazul oricărui obicei (cum a fost și în cazul pampersului sau al suzetei), este foarte important să avem multă răbdare și să nu grăbim lucrurile, pentru a ne asigura că cel mic este pregătit.
Noi am început procesul în luna decembrie. Biberonul nostru se rupsese și pe Nicho îl deranja asta atunci când bea, deoarece curgea laptele pe el, iar lui nu i-a plăcut niciodată să se murdărească. Atunci, soțul meu a venit cu ideea ca în loc să cumpărăm altă tentină, să începem în felul acesta demersul de renunțare la biberon.
Așa că am păstrat biberonul buclucaș și am cumpărat o cănuță cu cioc din plastic moale, care să semene oarecum cu tetina biberonului.
În prima seară în care i-am dat cănuța, a respins-o, așa că i-am spus că îi pot da biberonul dacă dorește, însă o să se murdărească de laptele care va curge din el. În mod evident, Nicholas a ales biberonul și a curs lapte pe el. A doua zi dimineață, i-am pus din nou laptele în cănuță și l-am încurajat să o încerce, cu promisiunea că nu trebuie să bea tot laptele de acolo dacă nu vrea. Până la urmă a băut laptele, însă ne-a spus că nu i-a plăcut și că nu mai vrea cănuța.
Și-a menținut decizia, iar în seara respectivă nu a mai vrut cănuța și a lăsat-o deoparte. I-am mai dat câteva zile biberon, dar am lăsat cănuța pe un dulap aflat în apropierea lui, astfel încât să o vadă și am avut grijă să îi reamintesc că este acolo și îl așteaptă.
Ulterior, am început apoi să alternăm: o dată bea din biberon, o dată din cănuță. Nu îi plăcea faptul că tetina era spartă și se murdărea, așa că, încet-încet, cu foarte multă răbdare, am reușit să trecem la cănuță.
Aceasta este cheia succesului atunci când vrem să schimbăm un obicei al copilului: RĂBDAREA.
La sfârșitul lunii ianuarie am făcut trecerea definitivă la cănuță. Am ascuns biberoanele, ca să nu le mai vadă și să nu le mai ceară, și acum bea laptele din această cănuță, ca un băiețel mare.
Aceasta a fost experiența noastră cu renunțatul la biberon. Nu uitați: trebuie să avem multă răbdare cu cel mic și cu siguranță vom reuși!
Experiența voastră cu biberonul cum a fost? Sunt tare curioasă să aflu cum ați trecut de această etapă, așa că m-aș bucura mult să împărtășiți asta cu mine în comentarii.
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.
Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?
La mine cea mare a fost cu biberonul și suzeta ,asta mică nu le-a primit deloc .Am renunțat la ele când s-au cam deteriorat și i-am cumpărat altele noi ,dar nu le-a mai acceptat deloc ,ea voia tot alea ale ei cu care era învățată ,dar pe alea le-am aruncat și i-am zis că nu mai sunt și că i-am cumpărat altele noi și bune ,dar nu le-a vruut și gata așa a renunțat la toate .Răbdarea este cel mai important ,trebuie să avem răbdare cu ei și să nu-i forțăm ,s-o luăm ușor până când vor ei .Un articol util pentru toți cei care încă mai au copii mici și trec prin aceste perioade .
Eu am avut noroc ca Arian nu a folosit niciodata suzeta iar legat de biberon, inca ducem ” lupte grele” dar cu rabdare vom reusi.
Bebe fiind alăptat nu avem biberon sau suzeta❤️ dar este super util acest articol