O locuință nu devine casa ta după ce ai cumpărat-o, ci atunci când începi să îi acorzi timpul și emoțiile tale, când alegi fiecare decorațiune, măsori fiecare colț și cauți cel mai potrivit mobilier.
La ultima vizită pe șantier am avut mari emoții, pentru că am simțit că e prima dată când construcția noastră începe să arate a CASA noastră. Casa pe care, până nu demult, o vedeam doar stâlpi și betoane gri începe să arate așa cum mi-am dorit-o dintotdeauna și o simt, în sfârșit, că îmi aparține.
De când a venit primăvara merg tot mai des pe șantier. Simt nevoia să fiu prezentă când au loc transformările majore. Deși au fost momente în care mi-am pierdut speranța că voi reuși să adun o echipă de oameni profesioniști, am rezolvat această problemă. Lucrurile se mișcă mai repede ca niciodată și schimbările se văd de la săptămână la săptămână. Îmi doresc să mă mut așa cum nu am așteptat vreodată, deși sunt un om căruia nu îi plac schimbările majore.
Faptul că am reușit în doar câteva săptămâni să montăm instalația sanitară, pe cea electrică și sistemul de încălzire poate părea puțin, dar diferențele sunt vizibile. Am deja câteva zeci de fotografii de la fiecare vizită pentru că îmi doresc să ne amintim peste ani câte eforturi am făcut pentru realizarea acestei case. Pregătesc un colaj cu transformările pas cu pas „before and after”, pe care abia aștept să îl postez.
5 lecții pe care le-am învățat din renovarea casei
Până la finalul renovării, o să uit definitiv toate problemele pe care le-am întâmpinat, dar vreau să păstrez și să împărtășesc lecțiile pe care le-am învățat de-a lungul timpului. Te-ar putea scăpa de multe situații neplăcute.
1. Trebuie să ai răbdare!
Întârzierile sunt inevitabile și deloc plăcute. Întotdeauna este mai mult de muncă decât se estimează, chiar și la cele mai mici detalii. Din nefericire, o întârziere atrage alte întârzieri, pierderi financiare și mult stres.
2. Ce poți face ca să eviți întârzierile?
- Aplică pentru avize cât mai repede cu putință
- Comandă materialele în avans
- Adaugă întotdeauna 8 săptămâni în plus la fiecare termen de finalizare
3. Caută muncitorii potriviți!
Economisești atât timp cât și bani dacă alegi o echipă de profesioniști de la început, în loc să tot schimbi muncitorii pe parcurs. Vizitează regulat șantierul să vezi care este viteza de lucru, dacă cerințele tale sunt respectate și dacă lucrările sunt de calitate. Dacă ești nemulțumit, nu lăsa situația nerezolvată.
4. Nu tot ce îți dorești se potrivește cu realitatea
Nu strică niciodată puțină inspirație din social media, însă trebuie să transpui ceea ce îți dorești în realitatea din teren. Videoclipuri DIY îți dau impresia că durează cel mult 30 de minute să transformi complet aspectul unei camere. În realitate, nu toate ideile tale sunt realizabile într-un proiect de reamenajare. Există o infinitate de probleme care pot apărea și care s-ar putea să schimbe aspectul locuinței în ultimul moment. Fii pregătit pentru schimbări radicale. De asemenea, trebuie să te aștepți ca unele decorațiuni pe care le-ai văzut pe Pinterest și pe care ți le dorești foarte mult să aibă costuri exagerate sau să fie dificil de realizat, deși par simplu de făcut.
5. Alege să fie și util, nu doar estetic
Evită capcana frumosului atunci când pare practic sau comod. Dacă nu ai un plan bine realizat de la început cu mobilierul, este foarte probabil să achiziționezi lucruri care să nu se potrivească spațiului, cromaticii, stilului și pe care să nu le poți folosi niciodată.
În perioada următoare, casa noastră urmează să treacă printr-o transformare radicală, care va definitiva aspectul final al fiecărei camere. Am petrecut mai mult timp, analizând spațiul împreună cu designerul, încercând să ne dăm seama ce tip de mobilier s-ar potrivi și ne-am făcut câteva idei. Acum caut oamenii care să înțeleagă ce nevoi și dorințe avem și să îl construiască pentru noi. Dacă știi un profesionist care ne-ar putea ajuta cu realizarea mobilierului, aștept orice sugestie în secțiunea de comentarii.
Renovările consumă mult timp, energie și bani, însă merită să investești într-o locuință în care te vei simți întotdeauna acasă. Indiferent cât de mari sunt problemele cu care te confrunți, rămâi optimist. Există soluții și oportunități care te vor salva. Folosește-ți imaginația ca să vizualizezi momentele plăcute pe care le vei trăi în noua casă.
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îl distribui și prietenilor tăi, cu un simplu share. Aștept cu nerăbdare să îmi povestești experiențele tale legate de renovare, amuzante sau nefericite, în secțiunea de comentarii și pe paginile mele de Facebook și Instagram.
Ai trecut prin multe draga mea ,dar cu ajutorul lui Dumnezeu și cu răbdare treci peste toate .Nu mai este mult și totul va arăta așa cum ti-ai dorit .Mulțumim pentru informații !