Adio, puncte negre! Gomajul din 3 ingrediente

Indiferent de tipul tău de ten, s-ar putea să te confrunți cu puncte negre. Acestea apar atunci când porii sunt blocați de murdărie și praf, doi factori la care suntem expuse zilnic involuntar. Poți preveni punctele negre cu măști frecvente și o rutină strictă de îngrijire a tenului (și o igienă riguroasă).

Dar ce faci când ele sunt o realitate, nu un viitor sumbru? Le poți combate cu un scrub natural, din 3 ingrediente.

Ai nevoie de: fulgi de ovăz, bicarbonat de sodiu și lămâie.

Înainte de a prepara gomajul, deschide porii cu o baie cu aburi.

Pune într-un bol 20 grame de fulgi de ovăz, aliment care exfoliază ușor tenul și absoarbe excesul de sebum pentru a menține porii curați. Peste ei, pune 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Acesta acționează până în profunzimea porilor, ca un cleanser, și îndepărtează celulele moarte.

La final, adaugă 1 linguriță de suc proaspăt de lămâie. Lămâia este un astringent natural și antibacterian care îndepărtează murdăria. Mai mult, vitamina C dă o strălucire frumoasă pielii tale.

FOLLOW ME

Amestecă totul până obții o pastă (adaugă suc de lămâie dacă este prea uscată sau fulgi de ovăz, dacă este prea moale). Aplică mixtura pe zonele afectate (în general, nasul și bărbia) și masează cu mișcări circulare timp de 1 minut. Clătește și tamponează.

foto feature image: pageive.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.