Află mai multe despre frunzele arborelui care face minuni; până și Biblia consemnează aceste proprietăți tămăduitoare!

Măslinul este un arbore cu frunze persistente, groase, în formă de suliţă, de culoare verde-deschisă (pe partea superioară) şi albă-argintie (pe partea inferioară). Frunzele mature se culeg în aprilie şi martie, înainte să apară mugurii de flori, iar apoi sunt uscate şi măcinate pentru utilizarea în infuzii, extracte şi tincturi sau combinate cu alte plante.

Măslinul conţine săruri minerale: potasiu, calciu, fier, fosfor, cupru, mangan, magneziu , protide, vitamine A, B1, B2, C, E, acizi graşi nesaturaţi sau monosaturaţi, fibre.

Preparatele pe bază de ulei de măsline au rol nutritiv, stimulează funcţiile hepatice, rol de decongestionant hepatic, laxativ, antianemic, antiinfecţios, antiinflamator, scad colesterolul, cresc rezistenţa vaselor sanguine şi a pereţilor arteriali, îmbunătăţesc circulaţia cerebrală, reglează valorile tensionale, stimulează imunitatea, au efect antioxidant prin conţinutul în vitamina A,C,E. Se știe că uleiul de măsline este un bun cicatrizant în urma operațiilor, având proprietăți cicatrizante.

Măslinul este chiar menționat în Biblie. Frunzele de măslin au cele mai puternice proprietăți vindecătoare și combat pneumonia, gonoreea, tuberculoza, gripa, meningita, herpesul, hepatita B și multe alte boli, datorită conținutului de oleuropeină.

olives_leaf-8502537

Documentându-mă, am învățat să îmi prepar un ceai din frunze de măslin, iar în continuare, o să vă învăț și pe voi cum să vă faceți această infuzie miraculoasă!

Rețeta ceaiului de frunze de măslin este una cât se poate de simplă. Iată de ce aveți nevoie:

FOLLOW ME

– 15-20 frunze uscate de măslin;

– 2-3 litri de apă fiartă.

Mod de preparare: Puneți frunzele în apa fiartă și lăsați-le la foc pentru încă 2-3 minute. Mențineți la infuzat pentru încă 10 minute, apoi strecurați şi beți 3 cani pe zi, în timpul meselor. Puteți consuma ceaiul rece sau cald. Acest ceai trebuie consumat zilnic pentru tratarea diferitelor boli. Se recomandă consumul preventiv al acestui ceai. Cel mai bine este să culegeți frunzele primăvara. Păstrați-le într-un recipient închis și protejați-le de razele soarelui.

maslin-8526485

Alte utilizări ale frunzelor de măslin:

Uleiul de măsline poate fi folosit şi extern, pentru catifelarea şi calmarea pielii, intrând în compoziţia multor creme de plajă, loţiuni, produse exfoliante. Mai poate fi aplicat și pe păr, pentru strălucire, volum, prevenirea mătreţii şi stoparea căderii părului.

De asemenea, uleiul de măsline hidratează cuticulele şi întăreşte unghiile, îndepărtează petele de pe piele,acționează ca un balsam penru buze,  este un bun demachiant și are efect antiacneic.

Uleiul de măsline poate fi folsit cu succes şi ca balsam pentru părul uscat, degradat. Este indicat şi pentru iritaţiile apărute în urma bărbieritului, precum şi pentru ameliorarea arsurilor solare, prevenirea îmbătrânirii tenului şi hidratarea tenului uscat.

În cazul constipaţiei, uleiul de măsline reprezintă un bun remediu. În acest caz se administrează o lingură de ulei în fiecare zi.

Extractul de frunze de măslin poate fi găsit în magazine si este foarte bun pentru scăderea nivelului de colesterol rău din sânge dar şi pentru scăderea tensiunii arteriale.

Tinctura din frunze de măslin poate fi găsită de asemenea în magazine şi se recomandă pentru lipsa poftei de mâncare, reumatism, infectii genitale, boli infectioase şi paraziţi intestinali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.