Ai încercat măștile naturiste? Îți vor schimba radical părul!

Temperaturile, fie ele scăzute sau ridicate, au efect asupra noastră, lucru care se percepe atât în starea noastră de spirit, cât şi în aspectul şi confortul nostru. Una diintre cele mai mari probleme pe care o avem este aceea a aspectului părului. Nu de puţine ori, din cauza temperaturilor scăzute, a coafatului, a vopsirii, dar şi a carenţelor alimentare, părul nostru devine fragil, casant, deteriorat, cu un aspect foarte neplăcut.

Recunosc că eu am încercat tot felul de tratamente făcute în laboratoare de specialitate sau la coafor, dar am încercat şi tratamente cu măşti realizate în casă. Acestea din urma au câteva plusuri, pe care mi le-a împărtășit chiar specialistul, hairstylistul Fabrizio Benintendi.

Principalul avantaj îl constituie faptul că sunt realizate din ingrediente proaspete, pe care le găsim chiar la nou în cămară. Iată câteva dintre avantajele evidente ale măștilor naturale, preparate acasă:

·      Sunt 100% naturale

·      Sunt ieftine

·      Sunt uşor de realizat

FOLLOW ME

·      Sunt foarte eficiente

·      Rezultatele nu vor întârzia să apară

·      Pot fi aplicate pe orice tip de păr

O mască foarte eficientă pentru hidratare şi regenerare se prepară din următoarele ingrediente:

·      ulei de ricin – stimulează creşterea părului și se găseşte la orice plafar sau la farmacie, la prețuri mai mult decât accesibile

·      vitamina A uleioasă este foarte hrănitoare și, de asemenea, se cumpără de la farmacie sau plafar

·      ulei de măsline – ajută la regenerarea părului

·      un gălbenuş de ou (la temperatura camerei) – redă vigoarea firului de păr și îl hrănește în profunzime

Ca şi cantităţi, nu contează foarte mult, important este că ceea ce obţineţi să fie îndeajuns să aplicaţi la rădăcina firului de păr, pe vârfuri, dar şi pe lungimea sa.

Amestecaţi ingredinetele într-o cană sau într-un recipient în care se prepară vopseaua de păr – veţi putea aplica mult mai uşor. După ce aţi aplicat-o pe toată lungimea părului, strângeţi părul în creştetul capului, într-un coc, pe care să îl prindeţi lejer cu un elastic de păr, dacă este lung. Lăsaţi masca să acţioneze cel puţin 45 de minute. Ideal ar fi să staţi cam două ore cu acestă mască, peste care să puneţi un prosop. Cel mai probabil masca aceasta se va întări datorită conţinutului de gălbenuş de ou. Când vă hotărâţi să vă spălaţi îndepărtaţi masca cu apă călduţă, apoi spalaţi-vă cu şampon și balsam, aşa cum faceţi de obicei.

Pentru a avea rezultate vizibile este bine să faceţi această mască o dată pe săptămână. Eu, de exemplu, fac această mască atunci când stau acasă şi nu ies, tocmai din cauza faptului că durează destul de mult până îşi face efectul. Dar rezultatele în timp sunt notabile.

Altă mască pentru hidratare este masca cu pătrunjel. Aceasta are nevoie de mai puţin timp de acţiune. Fiebeţi o mână de pătrunjel, apoi puneţi-l în blender (sau pisaţi-l) şi, după ce s-a făcut pastă, turnaţi peste el ulei de măsline – câteva linguri – cât să îl transforme într-o cremă. Puteţi adăuga şi un gălbenuş de ou. Masca obţinută se aplică la rădăcină. Masaţi câteva minute, apoi lăsaţi să acţioneze o jumătate de oră, după care clătiţi părul şi spălaţi-vă cum faceţi în mod normal. După această mască părul va fi mult mai sănătos, mai strălucitor si mai hidratat. Încercați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.