3 variante de înghețată de casă fără zahăr

Sunt încântată de noua mea descoperire: un desert de vară, gustos, răcoritor şi mai ales, fără zahăr sau conservanţi. Acum o săptămână ne-am întors dintr-o vacanţă „caldă” şi nu cred că a existat zi în care noi toţi să nu mâncăm măcar o îngheţată, uneori chiar şi două. Eu recunosc că sunt mai mult fan amandine, savarine şi alte prăjituri de genul, însă copiii sunt clar pentru îngheţată.

În weekend i-am promis Alesiei că facem noi două îngheţată şi cred că m-a tocat câteva zile pe această temă. Nu e greu de făcut, ba chiar nu îţi ia mai mult de 15 minute. Durează mai mult aşteptarea decât prepararea.

Ei bine, dacă atunci când vine vorba de ingrediente puteți opta pentru orice vă place, cu adevărat importante sunt ustensilele de care vă folosiți. Eu am schimbat recent blender-ul și am observat o diferență uriașă. Dacă nu aveți deja un blender profesionist, vă recomand serios să faceți o astfel de investiție. Blenderul pe care l-am folosit pentru prepararea amestecului de înghețată este un blender cu mixare în vid, de la Ozen, și sunt foarte mulțumită de el.

ed-1-1200x800-2506790

Tehnologia sa extrage aerul din recipient asigurând astfel menținerea prospețimii și a nutrienților din fructe și legume intacți. Compoziția rezultată după mărunțirea fructelor este una foarte cremoasă, iar grație mixării în vid, sucurile nu formează bule de aer, așa că pot fi păstrate pentru o perioadă mai lungă, fără să-și piardă nutrienții. În plus, avantajul de a prepara amestecul în vid, previne balonarea.

Acum că v-am dezvăluit de ce echipamente aveți nevoie, să trecem la partea creativă:

Pentru prima înghețată am folosit căpșuni și mango, câte două mâini din fiecare. Repet, puteți combina fructele dupa bunul plac. Nu este nevoie să adăugați deloc zahăr, pentru că această combinație de fructe este foarte dulce în mod natural.

La cea de-a doua înghețată folosim mai multe ingrediente: 100 ml iaurt grecesc gras, 50 ml frișcă lichidă, 1 linguriță extract de vanilie și puțină miere ori sirop de arțar care să substituie zahărul. Odată ce ați făcut baza amestecând bine ingredientele în blender, puteți trece la a 2-a aromă. Eu am ales sucul de portocale și am obținut o aromă ușor acrișoară, dar totodată cremoasă.

Ultima pe care am facut-o, rainbow, este iar foarte simplu de făcut, însă felul în care arată este cu adevărat impresionant. Am folosit căpșuni, mango, kiwi și afine. După ce am blenduit bine fructele, am adăugat câte o lingură din fiecare amestec până când am umplut formele. Și pentru această rețetă puteți folosi orice fruct preferați. Rezultatul o să fie sigur pe placul oricui!

În video am promis că vă las locurile de unde puteţi cumpăra formele pentru îngheţată. Eu le-am luat pe ale mele de la IKEA, dar le puteți găsi și online aici sau aici.

Atunci când vine vorba de deserturi şi coacere, trebuie să urmezi măsurătorile şi ingredientele exacte. În acest caz nu trebuie să faci asta. Dacă nu ai un fruct anume, îl poţi schimba cu altul.

Deci, hai să îngheţăm!

0 comentarii pe “3 variante de înghețată de casă fără zahăr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.