Am început școala cu fruntea sus!


Înainte de prima zi de școală cu greu am adormit. Aveam emoții, eram curioasă și nu reușeam să nu mă gândesc la toate lucrurile noi pe care aveam să le aflu, la noii mei prieteni, la doamna învățătoare. Mi-am reamintit aceste emoții și astăzi când băiețelul meu a început școala. De abia așteptam să sune primul clopoțel și, la fel ca atunci, și acum am fost tare nerăbdători. Pregătirile pentru școală au fost adevărate aventuri. Rechizite, alegerea primului ghiozdan, cărți, manuale. Emoții. Nerăbdare. Puțină frică. Entuziasm.

2Dar…gândiți-vă că nu toți copii sunt atât de norocoși. Imaginați-vă că sunt micuți care nu au cu ce se îmbrăca și nici cu ce scrie. Care își fac griji pentru ziua de mâine la fel ca oamenii mari și visul copilăriei este de mult spulberat.

Duminică, la evenimentul de la Galeriile Auchan Titan le-am cunoscut pe gemenele Gabi și  Ana. Două fetițe extreme de frumoase, de cuminți, pe care viața le-a pus la grea încercare. Le-am cunoscut prin intermediul Fundației Mereu Aproape și a acțiunii noastre Trimite un copil la școală din cadrul campaniei Vreau să fiu6 demn. Gemenele sunt oameni atât de frumoși de la care avem atât de multe de învățat. Din păcate,  poți vedea pe chipul lor doar multă tristețe și…niciun zâmbet, deși sunt la o vârstă când totul ar trebui să fie foarte bine. Ne bucurăm că am putut fi alături de ele și că împreună cu dumneavoastră și cu ajutorul oferit le-am cumpărat tot ce le trebuie pentru a începe clasa a șasea cu fruntea sus. Sunt sigură că vor avea multe note de 10! Sunt sigură că le voi revedea și că, ușor usor, viața le va arăta și o altă față, mai frumoasă!

1209094_562223903847869_71700679_nAm cunoscut mulți oameni deosebiți care îți sfâșie inima cu poveștilor lor și cu puterea lor de a fi demni. Maria, Albert și Matei sunt alți micuți absolut minunați care vor să învețe și să își bucure părinții cu rezultatele lor bune, pentru că deja știu ce înseamnă necaz,  înțeleg greutățile și încercările vieții. Împreună cu Fundația Mereu Aproape și împreună cu dumneavoastră am reușit să regătim pentru școală peste șaizeci de copii despre care vă voi povesti și în viitor. Mulțumesc tare mult Diverta pentru prietenie și pentru donația generoasă. Mulțumesc Editurii All pentru cărții, Galeriilor Auchan, de asemenea. Și nu numai, mulți dintre dumneavoastră au făcut donații, dar au dorit să rămână anonimi.


 

 

 4Vă mulțumim!3

 

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.