Anastasia Soare: „Ca să ajungi undeva, trebuie, mai întâi, să faci niște greșeli”

Anastasia Soare – Regina Sprâncenelor

Lumea întreagă o cunoaște drept „Regina Sprâncenelor„, clienții săi sunt nume celebre precum Madonna, Jennifer Lopez sau David Beckham, produsele sale de makeup se vând în peste 85 de magazine din întreaga lume, are saloane în Beverly Hills, Los Angeles și România, iar acum pregătește unul nou în Dubai. Anastasia Soare este, de departe, cea mai rotundă și mai frumoasă poveste de succes a unui român în afara granițelor. O poveste ce a venit natural, dar cu multă muncă, încredere și pasiune. Dincolo de aceste date, însă, Anastasia Soare este un om care m-a fascinat și pe care oricine trebuie să aibă șansa să îl cunoască într-o viață de om. Este un om cald, frumos, cu picioarele pe pământ, săritor și autentic. Un om care te motivează, te inspiră și îți spune să nu te minți singur: viața nu este o plimbare prin parc, ci o luptă acerbă, în care depinde numai și numai de tine să ieși câștigător. Mi-a făcut o deosebită plăcere să stau de vorbă cu ea și să descopăr un om așa cum rar mai întâlnești. Vă invit, așadar, și pe voi să descoperiți visul american al Anastasiei Soare, dar, mai ales, omul Anastasia Soare. Un univers 🙂

Anastasia_SoareSunteți cunoscută în toată lumea drept Regina Sprâncenelor, cea pe mâna căreia se lasă toate celebritățile hollywoodiene. Cum ați ajuns unde sunteți astăzi?

Cu multă muncă, cu determinare, focusată. Și niciodată chiar dacă te duci la culcare gândindu-te că: Nu mai pot ! Gata! Nu se mai poate! E prea multă muncă! Te trezești a doua zi de dimineață și o iei de la capăt.

Dar, care a fost traseul? Cât de greu v-a fost? Dacă ar fi să vă întoarceți în timp ați mai face același lucru, ați lua-o de la capăt?

Dacă aș putea să dau timpul înapoi, bineînțeles că aș lua-o pe scurtătură, dacă aș ști ce știu acum, bineînțeles că aș tăia multe lucruri, am făcut foarte multe greșeli, nu ai cum să nu greșești ca să înveți. Ca să ajungi undeva trebuie să faci niște greșeli și să poți să le îndrepți. Nu m-am născut cunoscătoare a make-up-ului, a trebuit să inventez, să încerc să învăț. Nu a venit nimeni să mă învețe cum să fac sprâncenele, eu am creat această tehnică și cu siguranță trebuie să faci greșeli. Penicilina s-a inventat dintr-o greșeala, nu?

Cu ce gând ați plecat din România și de ce ați ales America și nu altă țară?

Din România am plecat cu gândul de a avea acea libertate a cuvântului. Când am plecat în 1988, cred că cel mai important pentru mine a fost să mă regăsesc eu, să pot să înțeleg cine sunt eu, ce pot eu să fac, posibilități pe care eu în România nu le-aș fi avut atunci, erau aproape inexistente. Femeia nu putea să se trezească să spună: vreau să fiu patroană la o chestie sau vreau să fac nu știu ce, pentru că era imposibil la vremea respective…De ce Los Angeles? Datorită vremii am ales LA.

Cât de greu v-a fost să vă faceți cunoscută în această lume impunătoare și probabil exigentă și schimbătoare?

Cât de greu? Eu nu am plecat acolo cu ideea că voi ajunge faimoasă în sprâncene. Totul a început dintr-o dorință de a munci, de a face ceva, de a face bani, să îmi pot plăti facturile, chiria, cheltuielile…nu am avut în minte că vai, nu știu ce să fac, să ajung faimoasă. Dar fiind foarte ambițioasă am vrut să învăț, să dezvolt, să înțeleg. De ce sprâncenele? Ideea mea cu sprâncenele a venit de la o chestie pe care profesorul meu de desen mi-o spunea. Făceam parte din clubul de pictură și sculptură și el îmi spunea mereu: dacă vrei să desenezi un portret, să schimbi o emoție, schimbi numai sprâncenele și am stat și m-am gândit, am făcut multe studii pe Leonardo da Vinci cum fața este în proporție foarte egală acea ,,golden proportion’’, proporție de aur. Și a trebuit să dezvolt eu, să ajung să înțeleg, deci a fost o curiozitatea a mea, s-o înțeleg după care a trebuit să perfecșionez această arcuire a sprâncenelor, și este mai mult o chestie de personalitate, de cât de mult vrei să fii implicate. Nu m-am gândit că vreau să fac bani mulți sau să devin faimoasă. Am vrut să muncesc și să fac cât mai bine ceea ce făceam.

anastasia_soareCare este sentimentul după ce un om pleacă, total schimbat de la dvs, total mulțumit? Vedetele vă aleg?

Aceasta este o validare a abilității mele de a mă exprima artistic. Indiferent că ești la Holywood sau la București oamenii au aceleași probleme, pentru că viața este o provocare, o luptă în fiecare zi, indiferent unde ești. Iar când vine o clientă și se asează supărată sau îngândurată pe scaun și vezi că, atunci când se ridică, are un zâmbet mare pe față și parcă este în al 9-lea cer, asta este cea mai mare răsplătire a mea, de-asta încă mai fac sprâncene la salon. Lucrez trei zile pe săptămână la salon pentru că nimic pe lumea asta nu poate sa îți idea acea satisfacție, ca artist sau cum vrei să numești.

S-a întâmplat să aveți probleme cu cineva care la început să nu aibă încredere în dvs apoi să devină un client fidel?

Bineînțeles, absolut. La început,da. Acum nu, la momentul de față numele meu nu mai are nevoie de o validare, dar da, la început bineînțeles. Spre exemplu, am făcut un an de zile sprâncene fără sa iau bani pentru că lumea în LA nu consideră asta un tratament, poate mai mult de un an de zile am făcut sprâncene fără să iau bani.

Aici sunt puțini bărbați care se pensează,cum stau lucrurile în LA?

A fost destul de dificil până acum 10 ani de zile, de acum 10 ani de zile bărbații au început mai ușor să accepte și în mod special pentru că eu în foarte multe interviuri am specificat că sprâncenele bărbaților nu trebuie să fie arcuite, nu trebuie să arate ca ale femeilor, trebuie să arate masculine, nu îi poți face unui bărbat o sprânceană foarte arcuită și perfectă.

Există vreun secret pentru a avea sprâncene perfecte?

Bineînțeles că este un secret. Acest cod… l-am decodat, și pe asta se bazează tehnica Anastasia. De exemplu, săptămâna trecută am angajat un băiat nou la salon la Beverly hills, și el spune că a lucrat 10 ani de zile. A făcut sprâncene. În momentul în care a început training-ul Anastasia, s-a uitat la mine, și a spus Wow! acum îmi dau seama ce idiot am fost, eu credeam că fac sprâncene, voi ați luat sprâncenele la o altă formă, ați dus-o la altă formă. La noi este o artă.

Știți că în România, nu toată lumea își permite să intre într-un salon de înfrumusețare, dar cu siguranță există mici lucruri la care nu renunță. O femeie care vrea să arate bine ce ar trebui să facă acasă sau de ce ar trebui să țină cont?

Cel mai bine este să investească într-un creion și o pensetă bună. În primul rând cea mai bună și accesbilă cale de a învăța clientul este Instagram. Anastasia Beverly hills pe instagram este cel mai ușor mod de a învăța clientul cum să folosească produsele și cam la ce să se aștepte. Avem nu numai video, avem video de 15 secunde în care îți arătam cum să îți umpli sprânceana, cum să îți pui creion sau pudră pe sprânceană. Deci instagram este o foarte bună cale de a învăța, te uiți la un video și începi să îți creionezi sprânceana, iar tot ce este afară îți pensezi, dacă ți se pare prea subțire și vrei să o mai crești, începi și lași un rând să crească, îți pui creion și apoi luna viitoare când mai crește mai lași un rând, nu poți să le lași dintr-o dată să crească.

Dar cum simțiți diferența între femeile românce și femeile din America? Se îngrijesc mai mult, au o mai mare grijă de ele?

Diferența între femeile din America și cele din România? Eu cred că toate femeile își doresc să fie frumoase. Poate cele din America își permit mai multe, au un venit mai mare ca cele din România, dar și fetele de aici, femeile își doresc să arate foarte bine, și acest lucru contează.

Investesc mai mult în partea aceasta de frumusețe, de a merge la cosmetică?

Bineînțeles. Pentru că ele eu venituri, plus că, gândește-te că eu trăiesc într-un oraș unde este industria filmului, entartaimentu-ului, sunt oameni veniți de pe toată planeta acolo, care își doresc să devină faimoși. Normal că primul lucru în care investesc este în frumusețe.

Credeți că ați fi ajuns unde sunteți acum dacă ați fi ales New York, de exemplu sau Dallas?

Nu știu ce să spun, trebuie să fii la locul potrivit, în momentul potrivit.

Ați început cu un salon acolo, acum vă găsim și în România, știu că ați deschis recent un salon și în Dubai?

Nu este deschis încă, dar sper că până la sfârșitul anului să-l deschidem și pe cel din Dubai.

Ce planuri aveți pe această parte de business?

Părerea mea și dorința mea cea mai mare este să avem saloane și produse pe tot globul, pentru că exact cum am spus și mai devreme indiferent de etnicitate, de culoare, orice femeie vrea să arate frumos. Și sprâncenele, în sfârșit după 24 de ani, am reușit să conving foarte multă lume, o mare parte din populație să înțeleagă că sprâncenele sunt cele mai importante elemente care creează acea balanță între frumusețe. Dacă ai sprâncenele bine arcuite nu ai nevoie de prea mult make-up.

Ce părere aveți de tatuajul sprâncenelelor?

Este un lucru la care eu sunt mai reticentă. Sunt câteva motive, nu sunt un mare fan al tattoo-ului, în primul rând culoarea se schimbă pentru că pigmentul îl tatuezi și își shimbă culoarea, devine roșiatic sau devine gri albastru. ,Ssprâncenele trebuie să nu arate fad, să nu arate ca și când ai avea pudră, tatuajul nu are cum să arate natural.

Nici măcar noua tehnică, fir cu fir?

Este dificilă această tehnică. Trebuie să fie o persoană extraordinar de pregătită în primul rând, un expert. În al doilea rând culoarea, pigmentul este cel mai important.Vin femei și au sprâncele roz, pentru că se decolorează, se folosesc produse cu retinol, culoarea se deschide din ce în ce mai mult …. sau culoarea se transformă în gri sau indigo și dacă este greșită, dacă forma nu este bună, nu mai poți să o schimbi…

Am văzut că produsele dvs sunt și în Sephora, nu știu dacă au ajuns încă la noi, dar în America le-am văzut, aveți multe saloane, sunteți un brand. Atunci când cineva spune Anastasia, știe despre ce se vorbește, cât valorează brand-ul Anastasia la momentul acesta?

Nici nu știu, nu prea dăm numere, este un business sănătos. În SUA noi vindem în peste 1500 de magazine ca Sephora și Norstroms. În Norstroms avem 85 de studiouri ca acestea, Japonia, Hong Kong, Banckock, ne extindem foarte repede. În Europa avem în țările de nord. Este de succes Candada, Mexic.

Anastasia_SoareCare este produsul cel mai bine vândut?

Brow wiz este creionelul mecanic de sprânceană, acela este cel mai bine vândut. Este ușor de folosit, nu trebuie să fii un make up artist. Sunt femei femei care sunt foarte bune la make up și femei care nu sunt bune la make-up. Acest creionaș este extraordinar de ușor de folosit și arăți foarte bine.

Cine vă susține, cine vă dă putere să mergeți mai departe în acest business, care cred eu este destul de greu. Ați enumerat foarte multe lucruri, foarte multe saloane..

Am început să lucrez cu fiica mea de când ea avea 18 ani și a început lucrând la recepție la salon, la primul nostru salon din Beverly hills. Acum déjà a avansat, este parte din companie și a învățat fiecare aspect al acestui business. Anul trecut am numit-o președinte la compania Anastasia Beverly hills, cea care produce produsele și amândouă ne stimulăm una pe alta, trăim pentru asta, pentru muncă. A devenit un stil de viață.

V-a moștenit talentul sau este un bun manager?

Am încercat prima oară, dar nu a avut talent. Acesta este un talent, trebuie să-l ai, este o artă, iar fiica-mea nu a fost bună la desen niciodată. Am încercat și mi-am dat seama că nu este si ea și-a dat seama și am zis: ok, știi ce? până la urmă este mai bine să fii pe partea de business și ea este foarte bună la partea de marketing, are calități în business foarte bune, facem o echipă foarte bună.

Unde vă vedeți peste cinci ani?

În fiecare colțișor al lumii îmi doresc să avem produsele noastre.

Ce o să facă Anastasia când o să iasă la pensie?

Niciodată nu o să iasă la pensie. Știi care este modul meu de a ieși la pensie? Asta le spun și clientelor mele, să lucrezi 5 zile 8 ore pe săptămână, asta este pensionarea mea.

Se spune că bunicii retrăiesc perioada tinereții prin nepoți. Nu vă doriți nepoți, să stați cu ei?

Nu acum. Mai târziu, peste cățiva ani, da. Încă suntem foarte ocupate, când mă voi pensiona și voi lucra opt ore,atunci da..

Contează makeup-ul pentru starea de spirit?

Absolut. S-au făcut studii foarte mari ca make-up-ul și aranajrea este cea mai bună formă de a te simți bine, spre exemplu. Să zicem că o persoană nu se simte bine, și își face părul, se machiază, își pune ruj, se simte dintr-o dată mai bine. Este cea mai rapidă metodă de a-ți câștiga încrederea în tine însuți, și acesta este motivul pentru care femeile iubesc sprâncenele pentru că dintr-odată te simți mai frumoasă.

Cu siguranță ați avut și momente mai puțin fericite, mai puțin ușoare, mă gândesc că succesul se clădește destul de greu, cum ați trecut peste momentele de încercare?

Cum am spus, în general, noi oamenii credem că viața este o plimbare prin parc, dar nu este așa. Viața este o luptă în fiecare zi, exact ca spartanii aceea din 300. Te trezești de dimineață îți iei sabia și pleci la luptă. Eu așa consider. Este, meteforic vorbind, o luptă în fiecare zi, nu ai cum să reușești sau să ajungi pe culmi înalte dacă nu ești pregătit de luptă și tot timpul vei întâlni obstacole, nimeni nu ajunge sus fără obstacole.

În America este de câțiva ani trendul acesta cu gândirea pozitivă, cu ,,a trăi într-o altă dimensiune’’, ce părere aveți despre asta?

Sunt o persoană fericită, pozitivă, dacă am avut o neșansă, o nereușită într-un anumit aspect nu o să stau să mă focusez pe chestia asta, o las în spate, nu a mers, mă focusez în altă parte pentru că asta este modalitatea de a ajunge mai sus. Să fii pozitiv, să fii determinat, să lucrezi foarte mult, doar având idei nu este suficient, trebuie să iei ideea să lucrezi la ea, dar pozitiv trebuie să fii..

Anastasia_SoareCe mesaj aveți pentru femeile din România care vor citi acest interviu?

Singurul lucru care o va opri pe fiecare femeie să facă ce visează este ea pentru că ea tot timpul se va opri gândindu-se că dacă nu reușesc, nu pot să fac asta pentru că nu știu cine mi-a spus că nu sunt bună. Trebuie să ai încredere în tine. Asta este avantajul meu cel mai mare. Pentru mine nu există nimic ce nu pot face. Mama mea așa m-a crescut, așa am fost, nu există ceva ce îmi pun în cap, realist, nu o să vin cu niște idei total de nerealizat și să nu pot să îl fac. Trebuie să am timp, să îmi dedic timp, să știu eu că asta este, să îmi fac planurile mele. Iar eu întotdeauna îmi fac două planuri, dacă planul unu nu merge mă mut pe planul numărul doi, nu mă las doborâtă. Dacă funcționează nici planul al doilea, fac și trei planuri. Asta este strategia mea tot timpul, două sau trei planuri. Și dacă planul ,,a’’ nu a mers, merg pe planul ,,b’’ sau ,,c’’, și, deci nu ai timp să te hrănești cu nereușita. Tot timpul trebuie să te gândești că ai de făcut planul doi și acela trebuie să meargă.

Dacă cineva v-ar spune că vă poate îndeplini trei dorințe, care ar fi acestea?

Cel mai important lucru pentru mine este că eu și familia mea să fim sănătoși. Este cea mai de preț avere pe care o pot avea, să fiu sigură că asta se va întâmpla. În al doilea rând îmi doresc să pot ajuta cât mai mulți oameni. Am pornit un act de caritate și banii pe care îi voi strânge îi voi trimite tinerilor din orfelinate sau din familii neputincioase. Vreau să îi trimit la beauty school, să facă cursuri, să lucreze la saloane, asta este o chestie care personal m-ar bucura. Îmi doresc să le dau încredere că femeia asta care nu a știut engleza, care s-a dus în America și nu a știut pe nimeni, a reușit, eu care stau aici trebuie să reușesc și eu chiar dacă de multe ori vorbesc cu oamenii și spun da, aici e greu doamnă! Nu e adevărat, și acolo a fost greu, trebuie să existe o portiță pe care tu să o deschizi, tu să ai cheia. A treia, mi-ar plăcea să am timp să călătoresc mai mult, dar nu pentru serviciu, ca în orașele în care merg mă duc doar în interes de serviciu, să pot să îmi iau o vacanță…

 Când a fost ultima vacanță în care ați fost?

Nu prea am fost în vacanțe…mi-ar plăcea să îmi iau familia o dată pe an cel puțin două sau trei săptămâni și să îmi iau vacanța, să fiu cu prietenii și cu familia, nu prea am dorințe extravagante..După cum vezi peștișorul acela care vine din ocean și mă întreabă…i-aș spune că nu vreau un ferarri sau chestii d-astea, am o viață foarte fericită și bună, mi-ar plăcea să mai am timp ca să stau cu prietenii și cu familia.

Aveți o destinație preferată?

Îmi place Italia și Franța foarte mult. Mi-ar plăcea să închiriez o casă și să îmi strâng toată familia și să gătim paste, undeva prin Toscana pe la țară..De orașele mari sunt sătulă, mă duc mereu cu serviciul.

Ce cărți citiți?

Nu prea am timp de citit, din nefericire, de multe ori spun: noroc că am citit în România cât și pentru restul Americii. Eu muncesc, vin seara, pe la 11 ajung acasă, în fiecare seară merg la cină cu clienții. Trebuie să întreții relațiile cu clienții, ajung acasă, sunt pe internet, sunt obsedată de instagram,facebook,etc. Nu există timp..Aaa a treia dorință, nu mai vreau vacanța, ci să aibă ziua 72 de ore.

Cred că oricine își dorește asta, timpul nu ne mai ajunge!

Timpul nu mai este prietenul meu. Am senzația de multe ori că ziua nu mai are 12 ore, ci numai 6 ore. Trece foarte repede, fulgerător pe lângă noi! Pur și simplu nu am timp, dacă aș avea timp aș face mult mai multe lucruri. Asta este a treia dorință, uitam de vacanță, când mă pensionez vacanța.

2 comentarii pe “Anastasia Soare: „Ca să ajungi undeva, trebuie, mai întâi, să faci niște greșeli”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.