Anul acesta, cozonacul meu va fi raw

O reţetă simplă şi delicioasă

Nu cred că poate exista bucuria Crăciunului fără mirosul şi savoarea cozonacului proaspăt scos din cuptor. Cine nu îşi mai aminteşte aroma dulce de cocă proaspăt frământată cu nuci prăjite şi zahăr topit proaspăt scos din cuptor?

Ei bine, cred că aceasta va ocupa mereu un loc în topul celor 5 arome ale copilăriei celor mai mulţi dintre noi. Bun ca bun, delicios de nu pot descrie în cuvinte şi, totuşi, nu putem mânca niciodată pe săturate, aşa cum făceam în copilărie. Grija kilogramelor care se adună în această perioadă m-a făcut să caut o soluţie. E adevărat că nu există aşa ceva, însă putem face câteva excepţii în zilele de sărbătoare. Important este să ne simţim bine fără să exagerăm şi să alegem variante cât mai sănătoase. Multe ingrediente din reţeta celebrului cozonac pot fi înlocuite cu variante mai sănătoase. De exemplu, făina şi zahărul. Aşa că am căutat o reţetă pe care să v-o pot recomanda si am găsit pe site-ul esentadesanatate.ro cozonacul perfect :

Ingrediente

Foaia:

-250 gr făină de caju
-2 linguri miere
-esenţă de rom

Crema:

FOLLOW ME

-100 gr. făină de mac
-2 linguri miere
-2 linguri cacao alcalină
-stafide hidratate
-coajă de portocală
-puţină apă

Mod de preparare:

Nucile de caju le râşnim până ce obţinem o făină ce tinde să se lege chiar în râşniţă, transferăm făina într-un bol adăugăm mierea si esenta de rom si framantam foarte bine pana obtinem cea mai simpla si gustoasa coca raw vegan. Intindem aceasta coca pe o folie de celofan sub forma unui dreptunghi cu dimensiunile de 20 cm x 10 cm. Pentru a ne fi usor sa intindem foile raw vegan de orice fel, este indicat a fixa compozitia intre doua folii de celofan. Vom rula cu mult mai multa usurinta in acest mod. Macul il rasnim si pe el foarte bine, il combinam cu mierea, pudra de cacao, stafidele auri sau brumarii, coaja rasa de portocala si putina apa (daca este cazul) pentru a obtine o crema putin fluida, usor de intins peste foaia de baza.
Rulam cozonacul si putem optional sa-l pudram cu nuca zdrobita. Pentru a se taia bine, recomandam a-l da la frigider pret de cateva ore.

Anul acesta, cozonaul meu va fi raw

Reţeta este simplă, iar la a final, rezultatul va fi absolut delicios. Acum că v-am dat rețeta, sunt convinsă că v-am trezit pofta de cozonac, iar eu vă doresc spor la frământat şi poftă bună!

Eu, cu siguranţă, voi încerca ceva nou anul acesta 🙂

 

Photo Credits: esentadesanatate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.