Back to school: Cum mă pregăteam eu de școală vs cum se pregătește Alesia

Săptămâna trecută, am dus o pe Alesia la Ferestroika, muzeul comunismului, pentru că mi-am dorit să vadă și ea cum arăta camera unui elev pe vremea în care mergeam eu la școală.

Atunci când mă duc într-un magazin cu ea, ar vrea de toate și nu numai că ar își dorește să cumpărăm o mulțime de lucruri, dar, de cele mai multe ori, copiii nu apreciaza ceea noi le cumpărăm și nu au grijă de obiecte, de rechizite, de creioane de hăinuțe.

Așa că am vrut să o duc să vadă că noi nu aveam prea multe, dar ne bucuram și apreciam mai mult tot ce ni se întâmplă. Când am dus-o acolo s-a hlizit non-stop pentru că au amuzat-o foarte multe lucruri de acolo, de la telefon, la agenda telefonică, acuarele, la televizor, la baie. A fost uimită să vadă cum erau lucrurile pe atunc și să afle că noi nu săteam o săptămână să facem #backtoschool. Luam uniforma și rechizitele de la un magazin universal, iar mama căuta mereu cea mai bună calitate ca să o poată apreta până stătea băț, lucru pe care eu îl detestam. Abia după 90, când au apărut magazinele particulare am început să avem mai multe lucruri și mi-a povestit mama că ea încerca să ne „moțeze” și să nu ne lipsească nimic.

I-a plăcut foarte mult uniforma și mi-a spus că am fost norocoși pentru că am avut o uniformă fină. (fustița pe care a văzut-o era din catifea). Eu îmi uram din tot sufletul uniforma. Era oribila. Avea niște manșete albe apretate care se prindeau cu un nasture de uniformă și mă certa mama că veneam cu ele negre, că probabil ștergeam praful de pe bănci. Erau la „modă” pe atunci bentițele cu pampoane, dar eu le purtam doar la începutul și sfârșitul anului, când se făceau poze. Îmi aduc aminte foarte bine aminte de doamna învățătoare, care era destul de exigetă. Mi-ar fi plăcut să ne încurajeze mai mult, să ne susțină, să ne observe calitățile, doar că atunci se punea accentul pe cantitate, să știm bine limba română și matematică, iar ea era una dintre cei mai buni profesori ai școlii. Câteodată, când nu îmi făceam temele, îmi lăsam intenționat caietul acasă și mințeam că l-am uitat, dar pentru că stăteam foarte aproape de școală mă trimitea să-l aduc și veneam ispășită, cu caietul fără teme și eram pedepsită… Temperamentul ei era departe de cel pe care îl au acum profesorii copiilor mei, dar nu cred că regret sau că aș schimba ceva la acest capitol.

M-a întrebat „dar voi cu ce vă jucați” sau „voi nu aveați caiete cu cățeluși sau cu pisicuțe așa cum avem noi?”. Deși nu aveam o mulțime de jucării, plecam la 12 de la școală și abia așteptam să îmi termin temele și să ies în spatele blocului să mă joc cu copiii. I-am spus că nu aveam nici caiete colorate, nici o mulțime de jucării, nici tabletă și atunci mi-a mai zis o chestie foarte interesantă: voi erați mai norocoși pentru că părinții voștri nu stăteau toată ziua pe tableta și aveți timp să vă jucați sau ceva de genul ăsta… a fost foarte simpatică și haioasă.

 

FOLLOW ME

După vizita noastră, ne-am îndreptat spre PEPCO să facem cumpărături pentru școală, cu speranța că va pune mai multe preț pe ceea ce noi îi cumpărăm. În vlog o să vedeți toate ținutele pe care le-a ales.

 

Înainte să plecăm de acasă am întrebat-o dacă ea știe ce norocoasă e că are acces la atâtea lucuri, dar când ne-am întors, m-a întrebat în mașină: și până la urmă cine a fost mai norocos?

Aștept să îmi spuneți și voi în comentarii cine credeți că a fost mai norocos și să îmi povestiți cum era la școală pe vremea voastră.

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Back to school: Cum mă pregăteam eu de școală vs cum se pregătește Alesia

  1. Elena Ramona Sovoiu says:

    Probabil ca ei sunt mai castigati, pentru peneca au acces la informatii atat de usor, pe cand noi nu aveam nici macar un telefon, mai multe jucarii, haine, rechizite etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.