Călătorești cu avionul des, dar știai asta?

Dacă ești obișnuit să călătorești cu avionul, cu siguranță știi că regulile pentru transportarea bagajelor diferă de la o companie la alta, unele obiecte fiind interzise cu desăvârșire. M-am gândit că este esenţial să ai o listă a bagajelor permise în avion, pentru a nu fi nevoit să renunţi la unele dintre ele la punctul de control.

În cazul în care bagajele tale sunt foarte grele, exista riscul ca zborul să devină tot mai costisitor. Pentru a evita facturarea suplimentară a bagajului de cală, pornește la drum cu o valiză a cărei dimensiuni să respecte standardele impuse de compania cu care călătorești.

timthumb-5659685

Bagaje permise în avion; ce poţi să iei în bagajul de mână:
acte importante
laptop
telefon mobil
bani
bijuterii
paşaport
actul de idenitate
alte lucruri pe care le consideri indispensabile

ATENȚIE! Nicio companie aeriană nu îşi asumă răspunderea dacă ţii aceste lucruri în bagajul de cală, iar acesta este furat sau unele obiecte dispar din bagaj.

aparatul de fotografiat sau laptopul(într-un rucsac special)
MP3 Player
placă de păr
periuţa de dinţi
Fondul de ten fluid(>100ml)

Toate produsele cosmetice trebuie ţinute într-o pungă transparenta şi legată şi nu ai voie să iei cu tine mai mult de zece.
Ai voie cu medicamente însoţite de reţete, ţigări, bricheta sau mâncare.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Ce nu ai voie să iei în bagajul de mână:
umbrelă mare
alcool în sticluţe mai mari de 100ml
lama de râs
forfecuţa de unghii
penseta.

Este important de știut că cele mai multe companii aeriene nu accepta un bagaj mai mare de cinci kilograme.

La Wizzair fiecare persoană are dreptul să transporte:
Un bagaj de mâna cu dimensiunile de 42X32X25cm, lungime, lăţime, înălţime, şi zece kilograme pentru geanta de mâna mică(gratuit)
56X45X25cm şi zece kilograme pentru bagaj de mâna mare, având o taxă suplimentară
până la şase bagaje înregistrate, să nu depăşească 32 de kilograme fiecare

Blue Air:
bagaj de mâna cu dimensiunile de 55X40X20cm şi zece kilograme(gratuit)
Germanwings:
bagaj de mâna cu dimensiunile 55X40X20cm şi opt kilograme(gratuit)
Tarom:
bagaj de mâna cu dimensiunile de 55X40X20cm
o geantă sau o servietă, iar greutatea nu trebuie să depăşească zece kilograme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.