Cât de departe merge dragostea și grija unui părinte pentru copilul lui

Dragii mei, după cum sper că vă amintiți, anul trecut am filmat alături de Alex o reclamă TV pentru Danone. Am primit foarte multe poze de la urmăritorii mei de pe instagram care surprindeau momentul la TV și, recunosc că a a fost foarte flatant pentru mine să fiu pentru un an de zile imaginea unui brand atât de cunoscut și pe care familia mea îl consumă frecvent.

De la iaurturile simple pe care eu le integrez în meniul meu sau în micul dejun al copiilor alături de cereale și fructe și până la Danonino de băut sau cu fructe pe care cei mici îl adoră, cred că produsele Danone sunt pe mesele multor români care s-au lăsat cuceriți de gustul și gama largă de sortimente a acestui brand.

Sunt convinsă că nu există niciun cititor de-al meu care să nu fi încercat măcar o dată unul dintre produsele lor, dar astăzi  o să vă povestesc câteva lucruri pe care mai mult ca sigur nu le știați despre Danone.

Când am filmat reclama Danone, am fost la una dintre fermele partenere din Focșani, unde am văzut văcuțele care dau laptele folosit la produsele care se vând în România. V-am mai povestit și cu alte ocazii că prin programul O șansă pentru familia ta, Danone a creat o adevărată comunitate de mici producători, dornici să se dezvolte ca mici antreprenori. 

Astăzi sunt 227 de fermieri beneficiari ai programului O șansă pentru familia ta, cel mai tânăr dintre ei având 27 de ani. Prin acest program, micii fermieri din zonele defavorizate au primit vaci gestante familiilor care nu aveau posibilitatea să cumpere vaci de rasă, dar și utilaje de ultimă generație care să îi ajute să își desfășoare activitatea conform standardelor internaționale.  În total au fost donate 370 de juninci rasa Holstein, 29 de stații de muls mobile echipate cu panouri solare pentru încălzirea apei și 7 mașini agricole, care să le asigure gospodarilor nutrețuri pentru sezonul rece. 

Gospodăriile care fac parte din acest program (aflate în  Zimnicea, Bragadiru, Pietroșani, Suhaia, Fântanele, Năvodari, Frumoasa, Piatra, Zimnicele și Contești),  asigură aproximativ 10% din cantitatea totală de lapte colectată anual pentru producția de iaurt a fabricii Danone din București.

Iaurtul Danone a apărut din grija unui părinte pentru copilul său

Ceea ce poate nu știați însă, este faptul că iaurturile Danone au fost produse pentru prima oară în Barcelona, acum mai bine de 100 de ani. Fondatorul Danone a fost Isaac Carasso, care cunoștea beneficiile pe care iaurturile tradiționale în vremea aceea în Grecia și Orientul Mijlociu le aveau asupra problemelor de digestie.

Fiul său, Daniel, pe care îl alinta Danon, suferea de probleme intestinale. Așa că Isaac a creat iaurturile de care știa că au nevoie copiii care aveau aceleași probleme ca fiul său. Beneficiile acestor iaurturi au fost imediat recunoscute și se vindeau inițial în farmacie. 

Așa cum probabil v-ați dat seama, numele Danone a fost inspirat chiar de Danon (micul Daniel, în catalană), fiul lui Isaac. 

La 18 ani de la apariția iaurturilor Danone, au apărut în Franța și primele sortimente de iaurt cu fructe, sub numele Dany. Au fost imediat îndrăgite de francezi, apoi în toată lumea. Nu știu cum e în familiile voastre, dar în familia mea sunt alegeriile preferate ale copiilor. 

Vă las mai jos și un infografic cu toate aceste lucruri interesante pe care le-am descoperit despre iaurturile Danone, iar mai multe detalii despre povestea lor găsiți pe www.danone.ro

 

Eu am fost foarte impresionată să aflu cum a fost creat un adevărat „imperiu al iaurturilor” din grija și dragostea pe care a avut-o un tată pentru fiul său și sunt convinsă că este o poveste emoționantă pentru orice părinte. Poate chiar și o sursă de inspirație pentru cei care din dorința de a face un bine pot să aibă un impact major care să dăinuie sute de ani.

Sunt foarte curioasă care este sortimentul vostru preferat, așa că aștept răspunsurile voastre în comentarii și pe pagina mea de Facebook. 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.