Cât de important este scaunul auto pentru copil

Scaunul auto pentru copil, nu mai este un moft, ci o necesitate. Ca părinte, trebuie să te asiguri că cel mic este în siguranță. Chiar dacă nu trebuie să te gândești la evenimente nefaste, precauția e cea mai importantă. Așa că nu ar trebui să îți pui copilul într-o mașină care nu e echipată cu un scaun special.

Pe lângă faptul că trebuie să te asiguri că cel mic duce un stil de viață sănătos, atât în ceea ce privește alimentația, odihna, starea emoțională etc., trebuie să îi asiguri siguranță și atunci când vă deplasați cu o mașină. Scaunul auto este necesar pentru copii încă de la naștere până la vârsta de 4 ani și este probabil una dintre cele mai bune investiții pe care poți să le faci ca părinte.

Alegerea scaunului auto pentru copil trebuie să fie bazată pe niște criterii mai presus de firma producătoare și prețul său. Nu e un obiect pentru care să economisești, căci viața copilului tău poate depinde de calitatea acestuia.

În primul rând, trebuie să te asiguri că scaunul nu este contrafăcut. Chiar dacă multe dintre scaunele existente pe piață par să aibă un design corespunzător și sunt copii fidele ale celor originale, e posibil ca acestea să nu fi fost testate corespunzător în prealabil și astfel să nu ofere siguranța și protecția de care copilul tău are nevoie.

Un alt criteriu care merită atenția ta atunci când alegi un scaun pentru copil este vârsta acestuia. Fiecare scaun e făcut în așa fel încât să suporte o anumită greutate, iar pentru fiecare vârstă și greutate, e recomandat un anumit tip de scaun auto. Sistemul de instalare este și el foarte important, la fel și accesoriile care vin cu scaunul.

Nu evita să urmezi manualul de instrucțiuni

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

și să îl citești cu atenție. Montarea unui scaun auto pentru copil nu este atât de ușoară și trebuie să fii bine informat înainte să începi procesul de instalare pentru a te asigura că o faci corect.

Nu uita că majoritatea accidentelor rutiere rezultă în urma unui impact lateral. Astfel, sistemul de protecție lateral al scaunului este foarte important.
Un scaun auto bun ar trebui să arate ca cel al unei mașini de formula 1. În plus, este și mai confortabil pentru copil și mai atractiv dacă copilului îi plac mașinile.

Nu te grăbi să iei o decizie atunci când te duci să achiziționezi un scaun auto. Poartă o discuție cu vânzătorul în prealabil și află toate informațiile legate de produs. Tot atunci, informează-te și despre sistemul de reglare pentru că un specialist sau un vânzător îți poate da toate informațiile privitoare la un scaun auto.

Accesoriile sunt folositoare mai ales la început, pe când pe măsură ce copilul crește poți renunța ușor la ele, lăsând doar șezutul scaunului cu un rol de înălțare.

Din fericire, pe piață există o gamă largă de scaune auto. Dar trebuie să te informezi bine înainte de a alege unul pentru copilul tău și să ții cont de criteriile de mai sus.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.