#Uncategorized

Cât de mult DĂUNEAZĂ machiajul! Pericolul ascuns al FRUMUSEȚII!

Scris de Ela Crăciun la 09 noiembrie 2016

Toate femeile își doresc să arate cât mai bine și să fie mereu aranjate. Pentru asta, pe lângă hainele pe care le aleg și mersul la coafor, folosesc și machiajul. Machiajul poate ajuta foarte mult o femeie să-și crească încrederea de sine, însă, folosit în exces, poate face mai mult rău decât bine.

Iată la ce pericole te expui dacă te machiezi prea des:

Publicitate

Acnee și probleme ale pielii


Pentru că în produsele cosmetice se află și ingrediente nocive, atunci când te machiezi zilnic poți favoriza apariția acneei și a altor probleme de piele. Compușii din machiaj blochează porii pe timpul zilei, iar dacă lași machiajul pe față și în timpul nopții, situația se poate agrava și mai mult.

Efectul de ochi uscați și pierderea genelor

Publicitate

Poate că produsele pentru ochi se numără printre cosmeticele tale preferate, pentru că te ajută să ai o privire seductoare, însă, adevărul este că rimelul, fardul de ochi, tușul sau dermatograful pot fi foarte dăunătorare dacă le folosești zi de zi. Substanțele pe care le conțin pot cauza pierderea genelor și iritații la nivelul ochilor pentru că pot reduce lubrifierea ochilor.

Exces de sebum

Multe produse cosmetice, în special fondurile de ten conțin ulei și stimulează astfel producția de sebum.

Publicitate

Pete și alergii

Când folosești machiajul prea des, poți afecta tonul și textura. În acest mod, vei duce la crearea petelor. Totodată, ingredientele pe care le conțin produsele cosmetice pot cauza neplăceri organismului și riști să te confrunți cu erupții cutanate, mâncărimi sau urticarie.

Alege produse cu ingrediente naturale și încearcă să nu abuzezi de produsele cosmetice.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--