Ce ar trebui să știe o femeie care e gravidă pe timpul verii

Îndiferent de perioada în care ești însărcinată, corpul tău o ia razna. Totuși, sunt destul de sigură că toate femeile care sunt însărcinate în perioada verii vor fi de acord cu mine că sarcina este mult mai inconfortabilă în timpul lunilor de vară, mai ales dacă locuiești într-un oraș în care temperaturile sunt mai ridicate…

Nu numai faptul că avem o greutate în plus face această perioadă greu de suportat, dar în timpul sarcinii temperatura corpului e și mai ridicată, așa că pentru viitoarele mămici lunile de vară pot fi de-a dreptul insuportabile. Acesta este și motivul pentru care obosim mai repede. Corpul nostru depune de două ori mai mult efort pentru a-și reveni la normal. Epuizarea cauzată de căldură poate duce și la crampe musculare, transpirație excesivă, amețeli, dureri de cap, care deși pot părea inofensive, pot fi foarte dăunătoare atât pentru sănătatea fătului, cât și pentru a mamei.

Deși nu îmi era ușor nici înainte să plec în vacanță, de când m-am întors din Grecia simt un lucru foarte ciudat. Mi se pare că temperaturile sunt mult mai apăsătoare. Deși aveam și acolo picioarele umflate pentru că mâncam multă brânză (carea avea multă sare), de când m-am întors am renunțat la toate alimentele interzise în timpul sarcinii și tot mă simt foarte umflată, mă și dor foarte tare picioarele, lucru pe care nu l-am simțit acolo.

Tot zilele acestea am simțit nevoia să dorm cu aerul condiționat pornit. Nu în camera mea, l-am pornit pe hol și am lăsat ușa deschisă. Și… bineînțeles că am reușit să răcesc, tușesc și sunt foarte răgușită. Și totul pentru că îmi era foarte cald…

E extrem de important ca viitoarele mămici să știe cum să-și ia măsurile de precauție, să evite supraîncălzirea și să găsească metode prin care să se simtă confortabil în timpul lunilor de sarcină, fără să ajungă în situația în care am fost eu.

Sfaturile medicului:

1. Consumați multă apă – Probabil că v-ați săturat să auziți asta, dar apa nu trebuie să vă lipsească niciodată din geantă, mașină, casă.  Oriunde v-ați afla e important să vă asigurați că sunteți bine hidratate. Trebuie să bem într-un ritm constant, dacă bem doar atunci când ne e sete, înseamnă că suntem deja deshidratate.

2. Stai cât mai mult în interior – Evitați cât mai mult expunerea la soare în perioada sarcinii. Dacă sunteți nevoite să ieșiți din casă încercați să eviți intervalul 10-16.

3. Fă o baie –  Dacă puteți să mergeți la piscină sau la mare, cu siguranță veți reuși să vă răcoriți. Totuși, aveți grijă să purtați un costum de baie care să vă protejeze burtica.

4. Purtați țesături adecvate – Sănătatea și confortul vostru sunt mai importante decât cele mai noi tendințe. Nu purtați haine care nu vă lasă pielea să respire. Evitați hainele din poliester și purtați-le pe cele cu o concentrație ridicată de bumbac.

5. Faceți cât mai multe dușuri – O să simțiți căldură atât pe interior, cât și pe exterior. Dușurile dese vă vor ajuta să vă mențineți temperatura mai scăzută.

6. Consumați alimente cât mai ușoare – Alimentația este un adevărat chin în timpul sarcinii. Veți dori să mâncați lucruri pe care nu le-ați mânca în mod normal, în timp ce alimentele pe care obișnuiați să le adorați vi se vor părea groaznice. Încercați să nu cădeți în extreme și să mâncați cât mai regulat, să alternați mesele principale cu gustări ușoare și fresh. Dacă mâncați prea mult, metabolismul vostru trebuie să lucreze și mai mult și vă va obosi și mai tare.

7. Folosiți comprese reci – Umeziți un prosop cu apă rece și folosiți-l pentru a vă răcori din când în când.

 

Sper să vă ajute aceste sfaturi și să aveți o sarcină cât mai ușoară!


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.