Ce face un consilier personal și de ce avem nevoie de unul?

Ce face un consilier personal si de ce avem nevoie de unul?

Că trăim într-o eră în care toată lumea se află în căutare de sine și de răspunsuri, asta știm sau…experimentăm cu toții, într-o măsură mai mare sau mai mică. Unii dintre noi caută răspunsurile la psiholog, alții la yoga, unii merg la coaching, alții au aflat că, așa cum există consilieri financiari sau politici, există și consilieri personali, acei oameni perfect pregătiți pentru a ne sprijini în depășirea momentelor dificile în viață, în a găsi direcția când ne simtim pierduti și in a pune ordine în haosul alegerilor de fiecare zi. Un consilier personal funcționează ca un ghid pentru descoperirea propriului potențial, a forței interioare a fiecăruia şi pentru asumarea puterii personale. Este, în esență, vorba despre o dezvoltare holistică, iar progresul pe care îl facem prin acest proces influențează pozitiv toate ariile vieții noastre personale și profesionale. Nu spun eu asta, ci Doina Enache, consilier personal Upperself, un om cu o energie fantastică, pe care am avut plăcerea să o cunosc recent. Curioasă de cum se desfășoară o astfel de ședința, am poposit la biroul sau, înconjurat de verdeață și unde mirosea minunat a iasomie. Vă imaginați că m-a câștigat pe loc, nu? 🙂

doina-enache-holistic-development-coach-681x1024-8294584

Dar era doar începutul. Povestindu-mi despre profesia sa și despre infinitele sale beneficii, am rămas în starea de admirație multe ore în șir. Doina mi-a vorbit extrem de specific și de clar despre importantă dezvoltării personale holistice în această lume a dezechilibrului între corp, minte și spirit: “Ne îndepărtăm de natura noastră, ajungem să funcționăm pe pilot automat și uităm cine suntem. Nu ar fi nicio problemă dacă asta ne-ar aduce fericire, dar nu se întâmplă așa. Liniștea interioară și echilibrul pot fi dobândite doar ca urmare a unei profunde conștientizări și acceptări de sine. Aici poate interveni Upperself, care își face o profesiune de credință din a oferi servicii de consiliere în dezvoltarea personală prin conștientizarea de sine și potențarea evoluției spirituale. Scopul final al unui demers de dezvoltare personală holistică este acela ca fiecare să preia controlul total al propriei vieți, al propriilor decizii și să se elibereze de dependențe și atasamente toxice, pentru a trăi o viață împlinită.

În sine, procesul de dezvoltare începe cu kit-ul de servicii de autocunoaștere, urmând ca apoi, dacă este nevoie, acesta să fie completat prin consiliere punctuală în găsirea răspunsurilor potrivite pentru o anumită provocare. Kit-ul de autocunoaştere este un ansamblu de instrumente care te pune față în față cu ceea ce ești, cu punctele tale forte, aspectele care au nevoie să fie măiestrite, lecțiile pe care le ai de învățat, lucrurile care te motivează, care îți dau scop și îți aduc bucurie. “În ceea ce privește ușurința sau greutatea cu care se face acest lucru, pot spune că este un proces care se ȋnvață, se dobândeşte, se exersează. Este adevărat că ȋn acelaşi timp, autocunoaşterea presupune şi curaj – curajul de a te vedea aşa cum eşti cu adevărat, de a te accepta şi, implicit, de a te iubi cu toată ființa ta. Mai mult decât atât, este un proces care necesită asumarea responsabilității fiecărei persoane care își dorește să aducă mai multă împlinire în viața sa, pentru că noi putem doar sprijini acest proces. Vestea bună e că, de regulă, cei care apelează la astfel de servicii sunt pregatiți să își asume călătoria către autocunoaştere şi către acea libertate interioară care ȋți dă puterea de a fi tu ȋnsuți”, continua sa-mi povesteasca Doina.

In termeni financiari, costul unui kit de autocunoastere ajunge la 310 lei, în vreme ce, pentru serviciile de consultanta, pretul unei ore este de 100 lei.

Vă întrebați, poate, care sunt motivele pentru care oamenii aleg să apeleze la serviciile unui consilier personal. Ei bine, Doina Enache spune că, cel mai adesea, acestia aleg să facă asta în momentele în care au blocaje sau se confruntă cu situații de criză: “De regulă, în momentul în care am epuizat soluțiile pe care le vedeam posibile în exterior, realizăm faptul că răspunsurile se află în interiorul nostru și începem să ne punem întrebări.”

Rezolvarea efectivă a problemelor cu care ne confruntăm, este, însă, rezultatul unui proces și a unei asumări personale, așa cum mi-a explicat mai departe Doina: “În timp ce Upperself se oferă să fie ghid și partener pe lungul drum al cunoașterii de sine, e important de știut că fiecare va face schimbarea în viața lui. Noi ne propunem rezolvarea rapidă și punctuală a situațiilor problematice, fără a crea atașamente sau iluzia că oamenii au nevoie de cineva din exterior care să le arate ce au de făcut. Datorită conștientizărilor care se produc prin călătoria către sine, oamenii reușesc să plece de aici cu instrumentele de care au nevoie pentru a gestiona pe viitor situațiile și alegerile cu care se întâlnesc.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.