Ce înseamnă marcajele BB, CC, DD și PP de pe ambalajele cremelor? Îmi pare rău că am aflat prea târziu

Dermatologii germani au creat în urmă cu ceva timp cremele BB, apreciate acum de multe femei. După aceea, cremelor BB le-au urmat cremele CC-, DD-, PP- și EE. Iată care sunt diferențele dintre ele și cum să o alegi pe cea potrivită tipului tău de piele.

Crema BB

Aceasta este un balsam („beauty balm”/ „blemish balm”), care protejează, hidratează, calmează și uniformizează tenul.

Poate fi folosită în orice anotimp și la orice tip de piele.Crema CCAceasta corectează culoarea („color control”), acoperind pielea galbenă și înroșită.

1-bb-600x337-3760374

Crema CC oferă luminozitate și prospețime pielii, are filter SPF, dar este contraindicată tenului gras, cu probleme.

2-cc-600x362-3666465

FOLLOW ME

Crema DD

Aceasta este pentru protecția de zi cu zi („daily defense” / „dynamic do-all”). Are SPF ridicat și este bună pentru cele care trăiesc în orașe mari și aglomerate. Este o cremă adecvată persoanelor a căror piele e îmbătrânită.

Crema PP

3-pp-600x180-9341768

Crema PP („pink perfect”) trebuie să fie utilizată ca bază pentru machiaj – acoperă imperfecțiunile pielii, uniformizând-o. Aplicată pe pielea curățată și hidratată inițial, crema devine invizibilă.

Crema EE

4-ee-600x337-8488380

Aceasta este o cremă pentru exfoliere („extra exfoliation”). Îndepărtează celulele de piele moartă, oferă protecție împotriva soarelui și hidratează, putând să ajute și în lupta cu acneea. Nu ar trebui să fie folosită prea des și nu se recomandă celor cu ten sensibil. A fost concepută pentru pielea lipsită de strălucire, cu puncte negre.Este indicat să folosești produse ce conțin uleiuri pentru a înlătura cremele mai sus menționate.

 

Dacă vrei să îți faci un machiaj lejer, poți folosi un bb sau cc cream în loc de fond de ten, pentru că vei reuși să uniformizezi tenul fără a-l încărca prea mult. Unul dintre avantajele acestor produse este că nu trebuie să te străduiești prea tare atunci când îți alegi nuanța, deoarece nu sunt foarte multe. De cele mai multe ori există varianta mai light și una mai întunecată și se adaptează foarte bine pielii după ce sunt aplicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.