Ce înseamnă marcajele BB, CC, DD și PP de pe ambalajele cremelor? Îmi pare rău că am aflat prea târziu


Dermatologii germani au creat în urmă cu ceva timp cremele BB, apreciate acum de multe femei. După aceea, cremelor BB le-au urmat cremele CC-, DD-, PP- și EE. Iată care sunt diferențele dintre ele și cum să o alegi pe cea potrivită tipului tău de piele.

Crema BB

Aceasta este un balsam („beauty balm”/ „blemish balm”), care protejează, hidratează, calmează și uniformizează tenul.

Poate fi folosită în orice anotimp și la orice tip de piele.Crema CCAceasta corectează culoarea („color control”), acoperind pielea galbenă și înroșită.


1-bb-600x337-3760374

Crema CC oferă luminozitate și prospețime pielii, are filter SPF, dar este contraindicată tenului gras, cu probleme.

2-cc-600x362-3666465

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Crema DD

Aceasta este pentru protecția de zi cu zi („daily defense” / „dynamic do-all”). Are SPF ridicat și este bună pentru cele care trăiesc în orașe mari și aglomerate. Este o cremă adecvată persoanelor a căror piele e îmbătrânită.

Crema PP

3-pp-600x180-9341768

Crema PP („pink perfect”) trebuie să fie utilizată ca bază pentru machiaj – acoperă imperfecțiunile pielii, uniformizând-o. Aplicată pe pielea curățată și hidratată inițial, crema devine invizibilă.

Crema EE

4-ee-600x337-8488380

Aceasta este o cremă pentru exfoliere („extra exfoliation”). Îndepărtează celulele de piele moartă, oferă protecție împotriva soarelui și hidratează, putând să ajute și în lupta cu acneea. Nu ar trebui să fie folosită prea des și nu se recomandă celor cu ten sensibil. A fost concepută pentru pielea lipsită de strălucire, cu puncte negre.Este indicat să folosești produse ce conțin uleiuri pentru a înlătura cremele mai sus menționate.

 

Dacă vrei să îți faci un machiaj lejer, poți folosi un bb sau cc cream în loc de fond de ten, pentru că vei reuși să uniformizezi tenul fără a-l încărca prea mult. Unul dintre avantajele acestor produse este că nu trebuie să te străduiești prea tare atunci când îți alegi nuanța, deoarece nu sunt foarte multe. De cele mai multe ori există varianta mai light și una mai întunecată și se adaptează foarte bine pielii după ce sunt aplicate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.