Ce poate reînnoi corpul uman? – Modul de a vă curăța corpul de otravă

În viața noastră de zi cu zi, uităm să mâncăm sănătos. Ne lipsesc anumite părți ale zilei și trebuie să mâncăm lovituri de picior.

Acest lucru face ca organismul nostru să fie otrăvit și plin de toxine. Intenția noastră nu este de a scrie despre răul creat de toxine. Toată lumea știe asta.

Ce putem mânca pentru a curăța organismul de aceste otrăvuri?

Roxy Menase, un nutriționist de sănătate, a făcut declarații importante despre 10 alimente care întineresc organismul.

TurpKimi.com prezintă cititorilor săi aceste declarații cu trimitere la presa străină:

Rădăcină

FOLLOW ME

Vitamina A, sau retinol, cum este numită, joacă un rol deosebit în reînnoirea celulelor deosebit de îmbătrânite. Retinolul furnizează surse de betacaroten, care conferă alimentelor pigmentul roșu-portocaliu. Morcovul este unul dintre alimentele care întăresc sănătatea ochilor, a pielii și a părului prin conținutul bogat în betacaroten. În alimentația de zi cu zi, puteți tăia rădăcina crudă în salate sau o puteți adăuga în mâncărurile cu legume.

Ridichea

Familia cruciferelor, indispensabilă în sezonul de iarnă; conține mulți nutrienți sănătoși, cum ar fi broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles și ridichile. Culorile și formele lor diferite indică abundența diferitelor vitamine și minerale din fiecare dintre ele. Ridichea, un membru al acestei familii, este extrem de bogată în acid folic, vitamina K și antioxidanți. Datorită vitaminelor și antioxidanților puternici pe care îi conține, reduce inflamația din organism și scade riscul de cancer. Are un rol în reînnoirea celulelor și întărește sistemul imunitar prin combaterea radicalilor liberi generați în organism.

Rodii de rodie

Expertul Roxy Menase atrage atenția că rodia este un simbol al vieții veșnice în unele credințe. Aceasta conține fibre, vitamina C, K și antioxidanți. O farfurie de rodie conține aproape jumătate din cantitatea zilnică de vitamina K. Vitamina K ajută la coagularea sângelui și vindecă rapid rănile. Rodia, bogată în vitamina K, întărește oasele, asigurând o mai bună absorbție a vitaminei calciu de către oase.

Spanac

Cantitatea mare de vitamina C din compoziția sa crește producția de colagen și menține aspectul sănătos al pielii. Spanacul conține, de asemenea, cantități mari de fibre, potasiu și vitamina K. Acesta reînnoiește, de asemenea, celulele, protejează sănătatea inimii, a vaselor de sânge și a intestinelor, întărește mușchii și previne oboseala fizică și mentală. Puteți prepara spanacul ca mâncare de legume, fie crud, fie gătit.

Ghimbir galben

Turmericul este un condiment care a fost folosit în scopuri medicinale în India de mulți ani. Acesta conține componente antioxidante puternice numite „curcuminoide” – curcumina. Acesta vindecă organismul având un efect antiinflamator și protejează sănătatea pielii prin crearea unui efect de detoxifiere în organism. Turmericul protejează, de asemenea, împotriva cancerului. Puteți adăuga o linguriță de turmeric la mesele dumneavoastră pe zi.

Dar cei care suferă de boli ale vezicii biliare și de subțierea sângelui nu ar trebui să îl folosească.

Praz

Prazul conține „luteină” din familia carotenoidelor, care este un antioxidant valoros. Luteina reduce numărul de radicali liberi din anumite organe în afecțiunile oculare, cutanate și cardiovasculare, ajutând la reducerea duratei bolii și la repararea rapidă a acestor țesuturi. Acest antioxidant este cel mai abundent în legumele cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi sfecla, prazul și spanacul. Prazul, care conține puține calorii și multe vitamine, ajută la slăbit, previne constipația și crește rezistența organismului.

Kefir

Sănătatea florei intestinale este foarte importantă pentru ca intestinele să absoarbă și să transfere în organism vitaminele și mineralele pe care le primim din alimente. Diferiți factori de mediu și alimentari afectează permeabilitatea intestinală. Cu proprietățile sale probiotice, chefirul joacă un rol major în protejarea și repararea integrității florei intestinale. Vitamina D, a cărei cea mai puternică sursă este soarele, este abundentă în chefir. Este necesar să vă obișnuiți să consumați 1 pahar de chefir în fiecare zi înainte de somn.

Semințe oleaginoase

Semințele oleaginoase, cum ar fi nucile, alunele, migdalele și semințele de in, sunt bogate în Omega 3, un acid gras polinesaturat. Acesta ajută la împrospătarea atât a corpului, cât și a minții. Aceste alimente, care reduc colesterolul rău, au un efect bun asupra problemei constipației, asigurând în același timp motilitatea intestinală. Dar, deoarece este bogat în calorii, trebuie să mâncați doar un pumn pe zi.

Ouă

Ouăle sunt o sursă bună de proteine, fier, vitamina B12, D și A. Ajută la dezvoltarea musculară, la repararea părului, unghiilor și a pielii. Este mai des folosit în cazul deficienței de vitamina B12. Carența de B 12; există plângeri precum uitare, oboseală, căderea părului, piele uscată și palpitații. 1 ou și 1 felie de brânză albă pe care le consumați în fiecare dimineață acoperă jumătate din necesarul zilnic de vitamina B12.

Câțiva pești

În ciuda dimensiunilor mici și a ieftinătății sale, cambula este unul dintre cele mai bogate tipuri de pește în acizi poliglucidici omega-3. Acizii grași valoroși pe care îi conține au un efect pozitiv asupra sănătății creierului, întăresc memoria, protejează vasele de sânge și ajută la prevenirea problemelor cardiace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.