Ce să faci dacă mașina ta de spălat trepidează FOARTE tare

Ce să faci dacă mașina ta de spălat trepidează FOARTE tare

Ce să faci dacă mașina ta de spălat trepidează FOARTE tare. De obicei, trepidatul mașinii de spălat indică faptul că ar putea avea o defecțiune. Dacă nu băgați în seamă acest lucru, cu timpul nu o să mai funcționeze.

Cauze care determină trepidații anormale ale mașinii de spălat

– pardoseala nu este dreaptă

– mașina e prea ușoară și ar trebui fixată

– piciorușele mașinii s-au deșurubat și trebuie întărite din nou

– amortizoarele cuvei sunt defectate

– piesele de contragreutate s-au defectat sau trebuie întărite

FOLLOW ME

– rulmenții sunt uzați

– pe cuvă au rămas șuruburile care o fixează în timpul transportării

Ce să faci dacă mașina ta de spălat trepidează FOARTE tare

Uzarea rulmenților se poate produce în urma unei umidități crescute în încăpere. Este bine să aveți grijă la acest aspect deoarece rulmenții uzați pot afecta și alte piese din interiorul mașinii de spălat.

Cum ne dăm seama că este vorba despre rulmenți uzați: inițial mașina de spălat va scoate un sunet neplăcut. După un timp va începe să vibreze puternic în timpul stoarcerii. Dacă mașina prezintă aceste simtome ar trebui să nu o mai utilizați ci să apelați la un specialist pentru a o repara.

Există și posibilitatea ca mașina de spălat să sară în timpul stoarcerii imediat după ce a fost cumpărată. Dacă se întâmplă acest lucru poate fi vorba despre denivelări ale pardoselei. Dacă nici acest lucru nu este plauzibil rămâne în picioare doar varianta în care există prezente șuruburi de fixare temporară a cuvei. Dacă există însă niște denivelări micuțe ale pardoselei, le puteți compensa reglând piciorușele mașinii de spălat.

Până să puneți un diagnostic, trebuie să fiți foarte atent la simptomele mașinii de spălat. De altfel, trebuie să verificați prima dată piesele care se defectează cel mai des. Astfel, dacă mașina ta de spălat începe să ”fugă prin casă” nu ar trebui să iei în considerare că vrea să se plimbe, ci că ar putea fi defecte amortizoarele cuvei. Acestea pot fi înlocuite.

Dacă problema tot nu dispare, piiersele de contragreutate ar trebui să fie răspunsul corect. De cele mai multe ori este suficient doar să le fixați un pic mai bine. Sperăm să nu fie cazul în care trebuie să le înlocuiți.

Un comentariu pe “Ce să faci dacă mașina ta de spălat trepidează FOARTE tare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.