Ce SEMNIFICAȚIE au alunițele ROȘII de pe corpul tău

Dacă te-ai trezit cu puncte roșii pe piele, nu-ți face griji. Iată motivele pentru care apar și cum să le previi răspândirea:

Cauzele angiomului

Angiomul este o mică tumoare benignă formată din vase de sânge. Apar din cauza:
1. Vârstei. Mulți oameni au angiom în jurul vârstei de 30 de ani. În acest caz, arată ca o aluniță convexă mică și e situate pe trunchi, brațe și umeri. Sunt provocați de schimbările din piele și vasele de sânge ce apar odată cu îmbătrânirea.
2. Problemelor de sănătate sau unui stil de viață nepotrivit. Dacă angiomul arată ca o pată și începe să se ramifice, asta ar putea indica probleme cu ficatul sau hormonii ori boli vasculare.

Ce e de făcut?

Dacă observi dintr-odată că o aluniță roșie cunoscut își schimbă mărimea, forma sau începe să sângereze, cel mai bine ar fi să consulți un doctor cât mai repede posibil. Angiomul nu e ceva care să te trimită în grabă la spital, dar e mai bine să fii precaut și să-i povestești medicului la următoarea întâlnite.

Ar fi bine să previi apariția angiomului, printr-un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată. Bea sucuri și multă apă, mănâncă legume proaspete și nu uita de grăsimile sănătoase din avocado și uleiul de măsline.
Aceste reguli te vor ajuta să-ți menții pielea curată și tânără și corpul sănătos.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.