Ceaiul care face minuni. Pătrunjelul este o plantă aromatică binecunoscută care are efecte antioxidante, detoxifiante, antialergice, antitumorale, tonic hepatice, antispastice, vasodilatatoare, antirahitice, antiinflamatoare, vermifuge, diuretice etc. Pentru a prepara ceaiul de pătrunjel avem nevoie de:
-200 ml de apă fierbinte;
-o lingură și un sfert de frunze uscate de pătrunjel și tulpini;
-se acoperă vasul și se lasă la infuzat 5-6 minute;
-strecurăm și consumăm.
Deși ne-am obișnuit ca pătrunjelul să îl folosim în special la supe, iată câte afecțiuni poți combate cu ceaiul de pătrunjel:
-detoxifică organismul;
-facilitează scăderea în greutate, combate obezitatea;
-utilizat extern, tonifică rădăcina firului de păr;
-elimină petele de pe piele cauzate de înaintarea în varstă;
-întărește sistemul imunitar;
-stimulează metabolismul;
-are efect antidepresiv ușor, calmant;
-contribuie la eliminarea calculilor renali și previne litiaza renală;
-purifică sângele;
-crește fertilitatea feminină;
-adjuvant în tratarea infertilității masculine;
-ameliorează crampele menstruale;
-previne cancerul;
-scade nivelul de colesterol;
-previne și tratează infecțiile urinare;
-îmbunătățește digestia;
-menține elasticitatea vaselor sangvine;
-reglează ciclul menstrual;
-combate balonarea;
-stimulează circulația sangvină periferică.
ATENȚIE! Este strict interzis consumul ceaiului de către femeile însărcinate. Acesta poate induce travaliul sau poate cauza avort spontan. Nici femeile care alăptează nu ar trebui să îl consume deoarece reduce secreția de lapte matern.
De altfel, nu trebuie depășită doza de 200 ml pe zi. Acesta poate provoca excitare nervoasă, vomă, greață, scaun hemoragic, diaree sau alte tulburări digestive.
FOLLOW ME
Ceaiul de pătrunjel se va consuma pe parcursul a cel mult 10 zile consecutiv.