Cele 5 ETAPE ale unei RELAȚII


Se pare că el/ea nu era pentru mine” e fraza pe care o auzim cel mai adesea ca explicație de la cei care tocmai s-au despărțit Și totuși, mulți din jurul vostru vă credeau cuplul perfect. Poate și tu ai crezut la fel pentru un timp. De multe ori suntem total connfuzi întrebându-ne de ce dragostea adevărată se uzează treptat până când nu mai rămâne nimic.

Jed Diamond, un pshiholog faimos, după 40 de ani de cerectări, a ajuns la concluzia că majoritatea oamenilor chiar își găsesc iubirea vieții lor, dar problema e că nu pot să rămână împreună prin toate cele 5 stadii ale dragostei, ajungând de cele mai multe ori doar până la al treilea.

1. Îndrăgostirea

Îndrăgostirea e primul stadiu, în care trăiești într-un nor de fericire și hormoni. Acum îți proiectezi toate dorințele și speranțele asupra partenerului, care devine rapid persoana ideală pentru tine. Crezi că el îți va putea îndeplini orice dorință și crezi fiecare cuvânt pe care îl spune. Crezi atât de tare în puterea dragostei adevărate încât nicio voce sceptică nu te poate face să te oprești și să gândești mai precaut.


2. Deveniți un cuplu

În acest punct, dragostea devine mai puternică, iar succesiunea de întâlniri e urmată de mutatul împreună. Aceasta e o perioadă de unitate și bucurie. S-ar putea să apară și un copil, care va întări legătura dintre voi. Te simți protejat și dorit și crezi că relația voastră a sortită.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Deziluzia

Aceasta e perioada când speranțele tale încep să se destrame. Începi să ai impresia că sentimentele tale ar putea să se împrăștie și să nu se mai întoarcă niciodată. Începi să simți că vrei o pauză sau poate chiar îți spui că partenerul tău nu e potrivit pentru tine. Gândul următor ar fi că nu are rost să te chinuiești și să îl chinuiești și pe el într-o relație care a rămas fără combustibil.

4. Crearea iubirii adevărate care durează

Dacă închizi ochii și încerci să faci tot ce poți pentru a continua în ciuda reticenței, s-ar putea să treci de al treilea stadiu și să ajungi la următorul. Atunci vei fi scăpat de iluziile pe care le-ai proiectat asupra partenerului în stadiile anterioare. Cel din fața ta nu e cel pe care ți l-ai imaginat, ci o persoană reală. Accepți – și cel mai important – îi înțelegi carențele. Acum e timpul să te vindeci și să mergi către ultimul stadiu.

5. Folosirea puterii voastre de a schimba lumea

Aveți acum o legătură profundă, puternică și de durată și vă dați seama că voi doi aveți puterea de a schimba ceva pe lume. Nu sunteți împreună doar de dragul de a fi, ci pentru o cauză mai mare. Atunci când începeți să funcționați ca un întreg, trecând prin toate stadiile anterioare puteți spune cu deplină certitudine că ați găsit persoana potrivită.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.