Cele mai IMPORTANTE lucruri pe care ar trebui să le știi despre consumul de VITAMINE

Consumul regulat de vitamine nu doar că te poate face mai sănătos, ci îți și adaugă câțiva ani de viață. Totuși, puține persoane știu cum ar trebui să le consume și în ce cantități. În unele situații, acestea pot deveni periculoase.

Iată tot ce trebuie să știi despre consumul lor:

Cum se recunoaște lipsa de vitamine din corp?

1. Pielea
Uscată
Apariția vânătăilor
Recuperarea îndelungată după o rană

2. Unghii
Fragile
Aspect neplăcut
Striuri, pete

3. Păr
Apariția firelor albe
Cădere din abundență
Sensibil

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

4. Sistemul nervos
Insomnie
Depresie
Concentrare îngreunată
Lipsa energie
Apatie

Este indicat ca, dacă ai aceste simptome, să consulți un medic. Se poate să nu fie vorba despre o lipsă de vitamine, ci despre cu totul alte lucruri, așa că nu trebuie să te grăbești în a-ți da singur un diagnostic. Cel mai bine este să vorbești cu un specialist.

Cum se administrează corect vitaminele?
Se recomandă să fie consumate împreună cu alimente care conțin la rândul lor vitamine, în mod natural. Astfel, efectul lor va fi unul eficient.
Vitamina C se recomandă a fi luată cu suc de portocale.
Vitamina D se recomandă a fi luată înainte de culcare.
Vitamina A se recomandă a fi luată zilnic, la aceeași oră.
Calciul se recomandă a fi luat în doze mai mici, la câteva ore distanță.
Fierul se recomandă a fi luat cu o oră înainte de masă, au cu 2 ore după aceasta.
Nu se recomandă ca vitaminele să fie luate pe stomacul gol.

Cafeaua consumată după administrarea de vitamine poate anula efectul acestora. La fel se întâmplă și dacă le iei cu apă prea rece sau prea caldă.

În ce alimente se regăsesc vitaminele?

Vitamina A- ouă, lapte, ton, salată verde, cartofi dulci, ficat, pepene galben
Vitamina B- mazăre, pește, mazăre, ciuperci, soia, tofu, banane, alune
Vitamina C- citrice, broccoli, conopidă, kiwi, spanac, căpșuni, papaya, ardei gras
Vitamina D- brânza, pește gras, gălbenuș de ou, ficat de vită, lapte, cereale, ciuperci
Vitamina E- carne de pui, migdale, ardei, alune, pește, curcan, nuci, busuioc, spanac fiert

Excesul de vitamine

Vitamina A luată în exces poate duce la dureri de cap, lipsa poftei de mâncare și la probleme neurologice.
Vitamina B3 poate produce ulcer, iritații ale pielii, probleme cu ficatul.
Vitamina C poate cauza probleme digestive și formarea pietrelor la rinichi.
Vitamina D este posibil să ducă la greață, vomă, scădere în greutate.

Astfel, vitaminele trebuie să fie foarte bine controlate. Totul depinde și de vârsta unei persoane și de starea sa de sănătate. Cel mai indicat este să consumi alimente naturale care conțin aceste vitamine, nu să iei doar suplimentele. Altfel, efectul lor s-ar putea să nu fie tocmai cel pe care ți-l dorești.

Există diferite cercetări care au descoperit faptul că 30% dinte multivitaminele care se găsesc pe piață nu conțin aceleași doze de ingrediente care apar pe cutie. Se pare că în unele dintre ele s-au găsit chiar urme de plumb. Unii oameni de știință afirmă că vitaminele A și D pot crește riscul de deces.

Așadar, trebuie să fii foarte atent înainte de a începe să consumi astfel de suplimente.

 

sursa: adme.ru

traducerea și adaptarea: echipa elacraciun.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.