De regulă, evit să spun cât de mult m-a schimbat rolul de mamă pentru că aș vrea ca oamenii să vadă în mine dincolo de asta. Bineînțeles că viața mea s-a schimbat la 180 de grade, că rolul de mamă mă împlinește, mă face să mă simt binecuvântată și m-a ajutat să simt o fericire și o iubire de care nu mă știam capabilă, dar fericirea are și reversul medaliei.
Responsabilitățile de pe umerii părinților sunt de multe ori copleșitoare. Copiii sunt în permanență în gândul nostru, iar atunci când nu suntem lângă ei ne macină constat un sentiment de teamă. Pericole sunt la tot pasul și oricât de cuminte ar fi un copil, curiozitatea ne împinge să facem lucruri care pot duce la accidente nedorite. Încerc tot timpul să nu pun o regulă fără să mă explic. Pentru copii e important să știe raționamentul din spatele refuzului nostru și să îi ajutăm să înțeleagă, nu să ia de bună orice informație pe care o primesc.
Paza bună trece primejdia rea și pentru că nu putem să fim tot timpul în spatele copiilor noștri ca să-i ghidăm, important este să-i pregătim pentru viață, să-i îndrumăm și să prevenim situațiile neplăcute.
ENGIE vine în sprijinul părinților și organizează lecții interactive în școli, cu ajutorul tehnologiei VR. Astfel, peste 2,500 de copii învață printr-o experiență inedită tipurile de energie, dar și cum să economisească energie şi să utilizeze în siguranţă gazul natural și energia electrică. Mai multe informații găsiți dacă descărcați și voi broșura de aici.
Anul acesta, proiectul a fost digitalizat, pentru a suscita și mai mult atenția celor mici și a le oferiacestora o experiență de învățare deosebită. ENGIE a creat două aplicații VR inedite: una dintre ele este un rollercoaster în care copiii pot experimenta două luni – Eleta (planeta pe care locuiește Electro) și Natga (planeta pe care locuiește Metano), iar prin cealaltă aplicație copiii se află într-un apartament unde pot vedea care sunt obiectele care funcționează cu ajutorul energiei și experimentează două scenarii de incident – o scurgere de gaze și un scurt circuit. A avut și Alesia ocazia să o testeze și mi s-a părut o modalitate foarte inventivă de a transmite mesajul dorit.
Felul în care îi spui ceva unui copil contează mai mult decât credem. E bine să îi tratăm ca pe niște adulți și să le explicăm lucrurile cu calm, dar uneori e important și să știi cum să le strânești interesul. De asta mi se pare foarte simpatică apariția din broșură a personajelor Metano și Electro, dar și aplicațiile VR, pentru că în felul acesta informația este transmisă prietenos, într-un limbaj mai accesibil și totul pare o poveste, nu un set de reguli.
FOLLOW ME
Voi care credeți că sunt cele mai importante reguli de siguranță pe care ar trebui să le știe copiii?
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.
Hai cu mine pe:
Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun
Foto: Adi Stoicoviciu
Nu au voie sa umble la priza, sau sa bage ceva in gurita, nu au voie la aragaz