Creșterea unui copil e o experiență minunată care aduce bucurie și provocări, indiferent de vârstă.Probabil că multe femei se gândesc cu entuziasm la momentul în care vor deveni mămici și își planifică sosirea pe lume a bebelușului până în cel mai mic amănunt.
Deci există „momentul potrivit” pentru a fi mamă? Cercetările arată că a rămâne gravidă după vârsta de 35 de ani are mari avantaje, pentru că femeile în vârstă de 30 sau 40 de ani se simt mai în siguranță și sunt mai hotărâte, în relație și în carieră. Deși o sarcină după 35 de ani e considerată riscantă, s-a desoperit că are totuși niște beneficii. A avea un copil după 35 de ani crește speranța de viață și îmbunnătățește abilitățile cognitive ale mamei.
Cum s-a ajuns la această concluzie?
S-a făcut un test pe 830 de femei ce au ajuns la menopauză. Li s-a testat capacitatea de sistematizare, memoria verbală, concentrarea și atenția. Cele care au avut copii după 24 de ani s-au descurcat mai bine la testele de acuitate mentală, la rezolvarea problemelor și la ablitățile verbale. Femeile care au născut după 35 de ani s-au descurcat mai bine din punct de vedere cognitiv și al memoriei verbale.
Ce le dă o minte mai ascuțită?
Apariția hormonilor – estrogen și progesterone – din timpul sarcinii, care au un impact benefic asupra funcționării și chimiei creierului, mai ales dacă sarcina e la o vârstă înaintată. Nu e niciodată ușor să te hotărăști să ai un copil, iar o sarcină are la orice vârstă avantaje și dezavantaje. Important e să-ți consulți medicul, pentru a avea o sarcină cât mai sănătoasă.
FOLLOW ME

Cum evităm să cădem în capcana părintelui perfecționist 🧐👉 🌟Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ești părinte este să încerci să crești copilul perfect, crezând că doar așa va deveni un adult fericit și împlinit. 🌟 Nu este simplu să lași copilul să pășească în afara zonei tale de control și să îi dai voie să greșească, însă doar așa va învăța să își seteze propriile limite. Responsabilitatea noastră, ca părinți, este doar să îi ghidăm și să îi ajutăm să își accepte eșecurile învățând din ele și să tolereze, la rândul lor, imperfecțiunile altora. 💫 Dacă îți place postarea mea, dă-i save ca să poți reveni la ea atunci când ai nevoie și ajută-mă să ducem informația la cât mai multe mămici: share, comment, tag & like. 🙌 Cu grijă,
Ela 💛

Din 6 în 6 ani, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un nou membru al familiei. 💗 Am spus mereu că este o diferență ideală de vârstă între copii, din punctul meu de vedere, pentru că am reușit să ne bucurăm la fiecare în parte de toate etapele importante, având ajutorul și înțelegerea frățiorilor mai mari. Recunosc însă că am avut și momente în care mă relaxa gândul că în sfârșit a devenit puțin mai independent copilul, pe la 5-6 ani și că putem să ne reluăm din activitățile de cuplu sau ieșirile mai dese cu prietenii. Și-apoi, pac, încă un bebeluș! 🫣 Suntem acum cu Nicholas în etapa în care ne bucurăm că merge la grădiniță și e băiat mare. Simțim de fiecare dată că, odată cu independența lor, vine și independența noastră de care ne e uneori extrem de dor. Dar, de fiecare dată când îi pun seara la culcare sau când îi găsesc dimineața cățărați peste noi în pat, îmi dau seama că mai mult decât de „libertatea” mea, cel mai dor îmi e de momentele lor de bebelușeală… Fiecare perioadă are magia ei, dar nimic nu se compară cu senzația de a-ți ține bebelușul mic, mic, mic în brațe… Vouă de ce perioadă din viață vă e mai dor? #ZiuaDorului
Nu uita că un copil e un dar de la Dumnezeu, oricând ar apărea pe lume! Primește-l cu iubire!
sursa: womenshealthmag
Slabut articol!