Cercetătorii dezvăluie care e cea mai potrivită vârstă pentru a fi mamă

Creșterea unui copil e o experiență minunată care aduce bucurie și provocări, indiferent de vârstă.Probabil că multe femei se gândesc cu entuziasm la momentul în care vor deveni mămici și își planifică sosirea pe lume a bebelușului până în cel mai mic amănunt.

Deci există „momentul potrivit” pentru a fi mamă? Cercetările arată că a rămâne gravidă după vârsta de 35 de ani are mari avantaje, pentru că femeile în vârstă de 30 sau 40 de ani se simt mai în siguranță și sunt mai hotărâte, în relație și în carieră. Deși o sarcină după 35 de ani e considerată riscantă, s-a desoperit că are totuși niște beneficii. A avea un copil după 35 de ani crește speranța de viață și îmbunnătățește abilitățile cognitive ale mamei.

Cum s-a ajuns la această concluzie?

S-a făcut un test pe 830 de femei ce au ajuns la menopauză. Li s-a testat capacitatea de sistematizare, memoria verbală, concentrarea și atenția. Cele care au avut copii după 24 de ani s-au descurcat mai bine la testele de acuitate mentală, la rezolvarea problemelor și la ablitățile verbale. Femeile care au născut după 35 de ani s-au descurcat mai bine din punct de vedere cognitiv și al memoriei verbale.

Ce le dă o minte mai ascuțită?

Apariția hormonilor – estrogen și progesterone – din timpul sarcinii, care au un impact benefic asupra funcționării și chimiei creierului, mai ales dacă sarcina e la o vârstă înaintată. Nu e niciodată ușor să te hotărăști să ai un copil, iar o sarcină are la orice vârstă avantaje și dezavantaje. Important e să-ți consulți medicul, pentru a avea o sarcină cât mai sănătoasă.

FOLLOW ME

Nu uita că un copil e un dar de la Dumnezeu, oricând ar apărea pe lume! Primește-l cu iubire!

sursa: womenshealthmag

0 comentarii pe “Cercetătorii dezvăluie care e cea mai potrivită vârstă pentru a fi mamă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.