Cum alegi loțiunea de soare potrivită tipului tău de piele

Nu e nicio noutate – loțiunea solară este un MUST zilnic, precum crema hidratantă de față sau demachiantul. De-a lungul anului îți protejează pielea de efectele dăunătoare ale razelor UV, nu doar vara, deși în sezonul călduros se recomandă alegerea uneia cu factor de protecție mai mare (30 sau 50).

Știai însă că loțiunile solare nu diferă doar în funcție de SPF ci și de ingredientele din care sunt compuse? Poți alege între loțiuni solare minerale și chimice, luând în considerare tipul tău de piele.

Loțiunile minerale împotriva soarelui reflectă razele de pe suprafața pielii, asemenea unei oglinzi. Conțin particule fine de minerale care stau pe suprafața pielii, formând o barieră anti-UV. Cum le recunoști? Caută aceste ingrediente pe etichetă – oxid de zinc sau dioxid de titan. Dacă ai pielea sensibilă, nu ezita – au fost concepute pentru tine. În plus, rezistă mai mult pe piele.

Singurul inconvenient este textura mai groasă, deseori albicioasă, însă poți găsi formule avansate care au eliminat această problemă.

woman-667547_1280-1024x664-4945170

Loțiunile solare cu ingrediente chimice absorb razele UV. Sunt realizate din componente sintetice precum avobenzonă, octocrylenă sau octinoxat, oferind o protecție mai puternică. Sunt recomandate persoanelor cu piele uscată dar nu sensibilă, pentru că pot provoca mâncărimi sau iritații.

Spre deosebire de primele, trebuie să aștepți 20 de minute înainte să te expui la soare – abia atunci cremele își fac efectul.

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.