Copiii tăi te-au ales să le fii mamă. Care este legătura spirituală dintre voi

Despre mame se scriu cântece și cărți, se ecranizează filme și se se crede că sunt făcătoare de miracole, căci aduc viața pe Pământ.

Momentul în care devii mamă este cu adevărat unul magic. Nu pot compara nicio altă bucurie cu aceea de a-mi strânge copiii în brațe pentru prima oară. Iar atunci când mă uit la ei (în rarele lor momente în care sunt toți în armonie) mă întreb prin ce miracol m-au ales tocmai pe mine?

Există în Namibia tribul Himba, unde oamenii cred că viitorii lor copii sunt concepți din prima zi în care mama se gândește la ei. Data nașterii unui copil nu se consideră cea în care s-a născut, nici cea în care a fost conceput, ci ziua în care copilul era doar un gând în mintea mamei sale. Când o femeie hotărăște că vrea să aibă un copil, alege un copac sub care va sta, singură. Va sta acolo oricât este nevoie, până când aude cântecul copilului. După ce a ascultat cântecul, se întoarce la cel care va fi tatăl copilului, îl învață acest cântec și apoi pot concepe copilul.

M-a impresionat mult mentalitatea acestui trib și m-am gândit cât este de importantă conexiunea mamei cu copilul. Încă din momentul în care știi vă vei fi mamă, simți nevoia să ocrotești acel gând special, apar fricile, apare un sentiment puternic de protecție.

Dr. Shefali (al cărei curs de parenting coach îl urmez și eu) explică faptul că această călătorie părinte – copil este unul dintre cele mai mari portaluri către trezirea spirituală, deoarece este intimă, o lecție atât de grozavă în spiritualitate și evoluție! Părintele va reuși să „treacă testul” doar dacă învață să fie pe deplin prezent, moment de moment. Trebuie să oferi, dar apoi trebuie să înveți să pierzi. Ai nevoie de control, dar și să lași lucrurile să meargă de la sine. Există aceste dualități, iar fiecare moment îl obligă pe părinte să fie conștient. 

Un părinte conștient este cel care înțelege că prima persoană care trebuie crescută este părintele însuși, și numai după aceea se poate strădui să îl crească pe copil.

De aceea, sunt convinsă că noi suntem aleși de către copiii noștri.

Părinții sunt conectați la copiii lor prin legături energetice invizibile. Toată lumea este energie. Însă, între membrii familiei, aceste legături energetice sunt și mai puternice. Când venim pe pământ, ne alegem părinții și strămoșii pentru a învăța anumite lecții pe care trebuie să le trăim.

Copii mei m-au ales să le fiu mamă. Eu am fost prima care a avut nevoie de ei și de lecțiile pe care aveam să le primesc. Apoi, ei au avut nevoie de mine, să fiu prezentă la nevoile lor, să simt ce simt și ei și să încerc să-i cresc așa cum pot eu mai bine.

Acesta este, de fapt „instinctul matern”. O mamă știe ce nevoi are copilul, simte când el e fericit și o doare când el suferă. Această conexiune este mai puternică decât orice alt sentiment de iubire, pentru că vorbim despre o legătură cu totul specială.

Prin iubire, conștiința intuitivă și legătura aproape telepatică care au loc între mamă și copil, se creează unitate. Pe măsură ce copilul crește, legătura rămâne, deși poate să nu mai pară atât de vizibilă. 

Cu fiecare an în care îmi văd copiii crescând înțeleg că oricât de mult mi-aș dori să îi mai am din nou micuți și lipiți de mine, rolul meu este să-i pregătesc să-și fac în lume un loc al lor. Știu că într-o zi vor pleca de lângă mine, dar vom avea întotdeauna o legătură indestructibilă. 

Un comentariu pe “Copiii tăi te-au ales să le fii mamă. Care este legătura spirituală dintre voi

  1. Ioana lazaroiu says:

    Buna ziua!Am copii pe care mi i-am dorit! Au bun simt ,sunt foarte destepti ,au ajuns pe pozitii in societate pe meritul lor ,nu pe pile ci cu munca multa! Nu lucreaza la stat,lucreaza in multinationale unde sunt foarte apreciati! Poate m-au ales sa fiu mama si sper sa fie multumiti de ceea ce am facut pt.ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.