Românii au ales: tradiția este brandul nostru de țară

 

Uite cum a decurs competiția valorilor naționale într-o zi specială la Antena 3

 

Un început de iarnă minunat! Ieri, la ceas de seară, eram deja înconjurată de zeci de oameni dragi, de români deosebiți pe care i-am descoperit cu multă bucurie, de copii, de povești de viață, de muzică și de voie bună. Efectiv, timp de câteva ore, platoul de la Sinteza Zilei a fost plin de culoare și de viață. Anul acesta, am sărbătorit 1 decembrie ca la carte, alături de colegii mei și bineînțeles de românii de acasă.

A fost o ediție și mai ales o competiție specială, iar ultimul cuvânt l-au avut voturile românilor. De 1 decembrie ne-am întrebat simplu, care este brandul nostru de țară, ce ne definește pe noi ca români în mod special și ne diferențiază de o lume întreagă? Ce ne aduce mândrie și ne face să ne simțim de aici? Răspunsul a venit de acasă, firește, după ce  pe tot parcursul întregii zile, cinci echipe de jurnalişti au prezentat argumentele care să-i ajute pe telespectatori să aleagă una dintre valori.

Așadar, valorile care au intrat în strânsă competiție de 1 decembrie au fost:

FRUMUSEŢEA. A fost valoarea pe care am susținut-o și eu în competiție într-o echipă de excepție formată din Alessandra Stoicescu, Adrian Măniuţiu, Nadina Câmpean, Iulia Zgripcea și Maria Linda.

PERSONALITĂŢILE. Valoare susținută de Maria Coman, Răzvan Dumitrescu, Carmen Moise, Sabina Iosub, Mihaela Bîrzilă și Loredana Cofari.

FOLLOW ME

UMORUL. Echipă formată din Carmen Avram, Mircea Badea, Marius Ioniţă, Gabriel Bălaşu, Laura Nureldin și Cătălina Porumbel.

CONTINUITATEA. Alina Petrescu, Radu Tudor, Andreea Stroe, Lorena Burlacu, Violeta Moroianu și Oana Stănciulescu au adus cât mai multe argumente în favoarea acestei valori.

TRADIŢIA. Echipă formată din Dana Grecu, Adrian Ursu, Denisa Ticu, Anisa Lupu, Ioana Răduca și Andreea Dumitrache.

Pledoariile au fost extrem de reușite, trebuie să recunosc. Fiecare dintre echipe a adus argumente extrem de convingătoare, susținute și de invitați speciali sau prin materiale surpriză. A fost o luptă strânsă, pe care am sperat să o câștigăm la final. Până la urmă, noi am fost cei care l-am avut ca invitat pe Dumitru Prunariu, noi am spus povestea româncei care a reuşit într-o lume a bărbaţilor, absolvind la West Point, cea mai prestigioasă academie militară din lume și tot noi am fost cei care am povestit despre frumoasa tânără  care a spus nu concursului Miss Univers, pentru a-şi putea continua studiile.

Așa cum ne așteptam, nici colegii noștri nu s-au lăsat mai prejos. Echipa TRADIŢIE ne-a vorbit despre cum se face țuica, despre tradiționala mămăligă, ne-a încântat cu dansul călușarilor și frumoasa noastră muzică populară. Și echipa care a susținut valoarea PERSONALITĂȚI a ținut nivelul ridicat cu argumente precum activitatea reginei Maria a României sau materialele despre pictorul Ştefan Câlţia și Constantin Brâncuşi.

Cât despre CONTINUITATE, Nadia Comăneci și gimnastica din România au fost primele argumente, urmând materiale despre satul Viscri, locul care l-a fermecat pe Prinţul Charles, dar și despre femeia care „continuă arhitectura bunului gust”, Liliana Chiaburu.

Echipa UMOR a scos asul din mânecă prezentând pamfletul „Matrafox NEWS”, un jurnal de ştiri extrem de amuzant prezentat de Laura Nureldin, Marius Ioniţă şi Raluca Tache. Tot ei sunt cei care au readus în atenția celor de acasă mai multe fotografii de colecţie cu oameni politici din România sau o serie de fotografii din trecut, pe care le-au comentat cu amuzament: Rubrica de „Bine sau prost îmbrăcaţi de la Marea Unire”.

Cine a câștigat? România. Țara noastră este frumoasă, are tradiții care se continuă, oameni plini de umor, iar personalitățile noastre au scrus istorie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.