5 idei de ținute cool pentru școală

 

UPDATE:

Câștigătorii sunt:

Blog:

Bobe Georgiana 
Tinuta cu nr.3 ii place fetitei mele?

Pinteala Valentina 
Ținuta nr 3 este perfectă pentru scoala(pentru fata)si nr 4(pentru băiat)

Facebook:

Roxana Elena

Cătălina Florescu

Ștefania Nica

Există așa ceva? Copil cool în uniformă? Cred că până la urmă totul vine de la gradul de înțelegere a copilului, a mediului prietenos sau nu cu uniformele și evident de la modul în care se raportează el la haine în general. Sau la un lucru care pare mai degrabă superficial. Cum ar fi să le putem explica asta, când nici noi nu trăim izolați de regulile și ochii societății.

Poate că noi cei care am purtat uniformele suntem mai subiectivi decât ei, copiii moderni crescuți cu mai puține norme și într-un sistem din care oricum nu mai înțeleg mare lucru. Oricum mai e puțin și or să descopere că pot alege sport în loc de chimie la BAC. Sau ce s-o mai hotărî între timp.

Ai îmbrăcat copilul. Sunteți la câțiva pași de ușă și strigă. „Mama, dar nu îmi place fusta”. Vă sună cunoscut? Tu scoți bluza elegantă, el vrea în trening. Tu scoți cămașa, el vrea bluza cu supereroul preferat. Dacă mai adăugăm și preferințele pentru culori și mărci, tocmai v-a fost servită porția de tensiune pentru un început de zi perfect.

Dar haideți să analizăm puțin și ideea de uniformă.

1. Problemele de mai sus nu se aplică dacă am avea uniforme. Nu, nu este o gândire învechită. Poate conformistă. Uniformele se poartă în continuare cu succes în țările civilizate ale Europei și nu numai tocmai pentru că reprezintă o formă destul de rezonabilă sau măcar mai apropiată de ideea de egalitate între copii într-un mediu în care ar trebui să îi scoată în evidență performanța și nu hainele. Colegiile private o folosesc majoritatea, dacă nu toate, iar cele de stat, mai ales catolice, sunt destul de clare în această privință.

Există însă o dezbatere destul de aprinsă în mai toată lumea asupra faptului că uniforma nu aduce mari schimbări atunci când vorbim de egalitate socială. Ba chiar ar face rău personalității, individualității. În primul rând fetele au fuste, unele mult prea scurte chiar și pentru gustul meu, iar băieții pantaloni, făcându-se deja o primă diferență. Iar accesoriile reușesc să facă suficientă notă discordantă încât să arate cine este fiul cui și de ce.

2. Uniformele fac bine la buzunarul părinților. Aici este unul dintre avantajele greu de demontat chiar și pentru cei mai mari contestatari. Deși uneori costă cât un costum, sau ai dat copilul la un colegiu privat de prestigiu costă exact cât unul, poți să ai câteva pe care le ții 1 an sau, de ce nu, poate doi. De aceea cred că în România s-a renunțat mult prea repede la această idee. Eu am purtat uniformă și în afară de stupidele gulere și manșete apretate, nu m-a deranjat atât de tare.

3. Uniforma aduce competiție sănătoasă. În multe țări colegiile cu tradiție au o uniformă proprie și a devenit o mândrie să porți emblema unei instituții sau a unei frății. Plus că, orice le-am reproșa, sunt mai serioase. Ok, pare că dacă ai 3 costumații trebuie să le speli mereu și se uzează mai repede. Și în zilele de impas ai impresia că dacă ar putea să se îmbrace cu ce are prin casă, copilul ar fi mai fericit. Doar că liberul arbitru poate fi un mare dușman.

Eu însă pot să vă rezolv în schimb dubiul pe care l-am anunțat încă din titlu. Pot să vă ajut să îi faceți copilului o uniformă cool pentru școală. Magazinele NEXT oferă 5 vouchere fiecare de 150 de lei. Dacă sunteţi adepţii uniformei clasice, tot la  magazinele Next găsiţi!

Tot ce aveți de făcut e să sharuiți articolul pe Facebookul vostru și să îmi lăsați un comentariu la postarea NEXT de pe pagina mea de Facebook. 
Aici sunt propunerile noastre! Care vă place mai mult?
#1
 
#2
#3
#4
#5  

PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

0 comentarii pe “5 idei de ținute cool pentru școală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.