Am o întrebare: folosiți uleiuri în rutina zilnică de frumusețe? Eu una nu foloseam, cumva ținută departe de ele prin însăți denumirea de uleiuri. Aveam perpetuu senzația că nu îmi intră în piele, că voi murdări totul în jurul meu și că nu fac altceva decât să accentueze lucirea tipică.
Era evident o prejudecată. Am încercat întâi uleiul de argan, apoi uleiurile esențiale – sunt fan portocale și mentă, și am constatat că formula lor concentrată hidratează extreme de eficient atunci când, de exemplu, gerul uscat ne taie efectiv tenul, mîinile, buzele și părul.
Ca să incluzi uleiurile în ritualul tău de frumusețe ar fi bine să găsești formula potrivită pentru tine – așa cum eu am găsit combinația argan-portocale-mentă pentru aromaterapie și ten. De reținut că uleiurile sunt benefice pentru piele și păr.
Pentru piele
Uleiurile faciale sunt utile în hidratarea pielii pentru că împiedică pierderea apei, realizează un masaj la nivelul epidermei, permițând antioxidanților și nutrienților să pătrundă mai adânc în piele. Indiferent de tipul de ulei, efectul asupra pielii este de împroaspătare. Cei cu tenul gras ar trebui să le utilizeze cu moderatie pentru a evita porii înfundați.
Cheia în utilizarea și aplicarea uleiurilor faciale este mai puțin înseamnă mai mult, tocmai pentru a preveni acneea sau îngrășarea tenului. După curățarea pielii, turnăm câteva picături pe piele și apoi aplicăm crema hidratantă. Dacă folosiți un ser de zi, atunci aplicați uleiurile după ser pentru a menține hidratarea.
FOLLOW ME
E destul de dificil să alegi uleiul care ți se potrivește, date fiind toate opțiunile existente pe piață. Ca linii generale, acesta e bine să nu aibă parfum iar consistența cât mai plăcută din punct de vedere estetic.
Uleiul de cocos este dens și este cel mai potrivit pentru lunile de iarnă uscate în timp ce arganul sau jojoba sunt mai ușoare și lucrează mai bine în lunile de vară umede. Uleiurile sunt bogate în antioxidanți, uleiul de argan și de struguri sunt hidratante și bogate în vitamin E, eficientă împotriva îmbătrînirii. Aplicate pe corp, după duș, sunt eficiente în revigorarea pielii uscate de pe brațe, gât, trunchi și, chiar și în cazurile ușoare de eczeme sau psoriasis.
Pentru păr
Folosiți uleiuri naturale de măsline, nucă de cocos, migdale. Dă părului un aspect sănătos. Un tratament profund presupune masajul cu o cantitate generoasă de ulei pentru a hrăni și de a proteja scalpul. Aplicați-o chiar înainte de culcare sau pentru câteva ore într-o duminică și apoi spălați părul.
Există multe uleiuri de păr pe care le puteți folosi pe tot parcursul zilei. De exemplu, petrolul, dacă e utilizat correct, nu îngrașă părul ci îl întărește și îi dă strălucire.
În concluzie: ce e bine de reținut despre uleiuri:
– sunt bogate în vitamine
– trebuie aplicate într-o anumită ordine și lăsate să acționeze
– trebuie alese cu atenție și nu e bine să fie folosite în cantitate mare
– dacă ai tenul gras mai bine le eviți
– nu le lăsați la îndemâna copiilor