8 alimente care țin loc de cremă cu SPF vara

Nu e deloc greu să-ți iei peste tot pălăria cu boruri largi, ochelarii de soare și loțiunea cu factor de protecție solară, dar este suficient? Razele UV sunt din ce în ce mai periculoase pentru pielea noastră, semnele sunt vizibile vară de vară – arsuri solare, din ce în ce mai multe alunițe, boli de piele.

Eu mi-am propus să fiu cu un pas înaintea lor. În loc să tratez, vreau să previn. Calea cea mai naturală de a face asta? Ați ghicit – să apelez la roadele pământului, legume și fructe care pot împiedica stresul oxidativ.

Plin de polifenoli și vitamina E, uleiul de măsline rece protejează pielea. Studiile au arătat că vitamina E reduce efectul radiațiilor UVB. Adaugă 1 lingură de ulei de măsline presat în salatele tale.

walnuts-574728_1280-1024x682-9260642

Nucile, bogate în acizi grași omega-3, previn distrugerea celulelor din stratul exterior al pielii. Mănâncă câteva ca atare sau pune-le puțin în blender pentru a le adăuga la sosuri.

Merele conțin cea mai mare concentrație de polifenoli dintre fructe. Polifenolii reduc stresul oxidativ și inflamația în timp ce întăresc sistemul imunitar.

Alte surse de polifenoli sunt ceaiurile și cafeaua, ce acționează ca antioxidanți. Da, îți ofer un motiv științific pentru a nu renunța la ceașca de cafea nici în timpul verii.

FOLLOW ME

Două, trei pahare de vin roșu pe săptămână sunt perfecte pentru un boost de antioxidanți.

Broccoli este leguma ce conține cea mai mare cantitate de polifenoli. Te va ajuta să lupți împotriva inflamației și îți va proteja pielea de razele UV.

Busuiocul conține zeaxantină, un antioxidant care filtrează lumina UV, protejându-ți ochii de acțiunea sa puternică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.