Cu Ela la doctor I Episodul 3. Costin Dămășaru, dr. psiholog, ne învață cum să ne împrietenim cu mintea noastră

Cu Ela la doctor I Episodul 3. Costin Dămășaru, dr. psiholog, ne învață cum să ne împrietenim cu mintea noastră

Cu Ela la doctor este un podcast din domeniul sanatatii, realizat de Ela Craciun.

Episodul 4 este despre Puterea creierului uman, iar invitatul este Costin Dămășaru, dr. psiholog.

„Tot ce ce înconjoară este un construct mental. Dacă pornești de la premisa asta, înseamnă că poți să modifici felul în care colectezi, utilizezi și procesezi informația. Tot ce ni se întâmplă nouă de fapt se întâmplă în creierul nostru (…) Ce înseamnă mintea? Avem cana asta, care este cutia craniană, înăuntru este apă clocotită, adică neuronii. Aburul este mintea noastră, o altă formă a neuronilor. Nu putem lucra cu aburul, dar putem lucra cu apa clocotită. Creierul este constant, nu mintea”, explică dr. psiholog Costin Dămășaru.

Cum poți să fii prieten cu mintea ta

„În primul rând, trebuie să-i spui așa: arată-mi întrebările la care trebuie să răspund. Nimeni nu ne învață că întrebările sunt mai bune decât răspunsurile. De ce? Poți să ai cele mai bune instrumente, poți să ai cei mai buni consultanți, poți să ai cei mai buni oameni pe lângă tine, dacă tu le adresezi întrebările proaste, vei avea cele mai bune răspunsuri la cele mai proaste întrebări. Creierului trebuie să îi spui: ajută-mă să înțeleg întrebările. Creierul va face tot ce poate ca să-ți scoată în față întrebările. Însă să înțelegi că noi comunicăm cu subconștientul prin imaginație, simbolistică și vis. Subconștientul îți va da întrebările prin acestea. Și cine are ochi să vadă va vedea”, ne învață dr. Costin Dămășaru.

După întrebări, vin semnele și apoi vine capacitatea de a citi semnele. Trebuie să fim conectați cu noi pentru a înțelege ce ne transmite creierul pentru a îmbunătăți.

Psihologul dr. Costin Dămășaru ne învață cum să ne setăm mintea spre a ne atinge scopurile.

FOLLOW ME

„Dacă vrei să faci bani, nu-ți seta obiectivul: vreau să fac bani! Setează-ți obiectivul: vreau să fiu cel mai bun la ceva. Banii vor veni. Vei fi cel mai bun la ceva și oamenii te vor plăti pentru că numai tu știi să faci ceva. Este un exemplu de reprezentare a contextului.”

Săptămânal, pe Youtube, Ela Crăciun realizează un interviu cu un medic sau un specialist în domeniul sănătății care să răspundă la întrebările voastre!

Episodul integral îl poți urmări pe Youtube, unde te invit să te abonezi la canalul de podcasturi Cu Ela la doctor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.