Cum aleg pensulele de machiaj: trucul care mă pune pe calea cea bună:)

Așa arată oglinda mea. Cu creme demachiante, hidratante, uleiuri, perii de păr, uleiuri de argan și unt de shea. Fabrizio, stilistul meu, îmi spune întotdeauna că învață cite ceva de la părul fiecarei cliente. Cred că la fel e și cu machiajul. Acesta, ca și podoaba capilară, exercită asupra celor din jur o fascinație fără cusur. Dacă e bine făcut, poate lua ani. 10, 20. Și poate aduce bucurie.

ela_ruj

Dacă e prost făcut, încarcă și descoperă grijile, fricile, lacrimile, supărările care au încrețit fruntea, au brăzdat obrajii, au frânt buzele.

Cam așa suntem noi, femeile. Și, așa cum bărbații văd în mașinile lor, vânătoarea preistorică, așa noi, vedem în machiaj și îngrijire, o secundă de glorie.

Aceea, în care – o să spuneți sigur, clișeu universal, ea, sigură și încrezătoare, îi lasă lui scris cu ruj roșu pe oglindă, un mesaj, cu mișcări molcome dar clare. Îi simțim liniile corecte, naturale ale machiajului, părul strălucitor care îi cade pe tâmple.

ela_zambet

Machiajul corect e puterea unei femei. Când ai 30+ , doi copii și un job full-time știi că machiajul ar fi bine să fie corect.

Doamnele vor înțelege formularea, domnii o vor considera o repetiție. Nu e. Iar dacă ați ajuns cu un arsenal întreg de perii și periuțe din care folosiți doar două-trei, atunci, următoarele trei sfaturi vă vor prinde bine pe viitor.

FOLLOW ME

1. Pensula mica, în unghi ascuțit e ideală atât pentru sprâncene cât și pentru buze. Poți aplica rujul cu exactitate, obținând acel contur clar sexy pe care cu greu îl scoți din clasicele pensule rotunde pentru buze.

Small Angle Brush

2. Pensula mica, rotundă e perfecta pentru blush. Nu folosi powder-brushul ca să aplici fardul de obraz. De obicei au vârful ascuțit și de fapt conturează, nu întind.

Un truc pe care să îl ții minte e că, de fapt, forma pensulei va determina forma în care e aplicată culoarea deci pentru zonele rotunde ale feței se folosesc perii rotunde.

blush_brush

3. Folosește o pensulă pentru fardul de pleoape și nu bureții aplicatori care sunt incluși în truse (nu sunt igienici și nu uniformizează fardul la aplicare). În imaginea de mai jos găsiți cele cinci pensule de bază de care avem nevoie ca trusa de machiaj să fie completă.

5 basic make up brushes

Iar poate cel mai important aspect dincolo de numărul pensulelor de machiaj e modul în care ai grijă de ele. Dezinfectează-le cu șampon de bebeluș sau cu un săpun cu PH neutru.

Acum pot să închei liniștitiă cu un curcubeu de la Diane von Furstenberg! 😉

colour

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.