#LA DOCTOR

Cum alegem pepenele potrivit, fără a-l tăia?

Scris de Ela Crăciun la 11 iulie 2016

Deși este vorba tocmai despre vedeta verii, fructul cel mai îndrăgit în sezonul estival,  sunt sigură că nu toți știți cum să alegeți un pepene copt și proaspăt. Tocmai de aceea m-am gândit să mă informez, iar îndrumările comercianților m-au ajutat mult.

În primul rând, suntem atenți la coajă. Dacă este gălbui-maronie, înseamnă că a stat mai mult la pârguit, deci, sunt șanse să fie mai bun și mai dulce.

Publicitate

Verificăm codiţa. Dacă locul de unde a fost desprins pepenele de pe vrej este uscat în totalitate sau chiar căzut, înseamnă că pepenele a fost cules de mai multă vreme, nu este fresh.


Verificăm nasturele (în partea opusă a codiţei). Dacă nasturele este mai mare de dimensiunea unei monede de 1 ban înseamnă că pepenele nu a ajuns la maturitate. Cu cât mai mic este nasturele, cu atât mai bine crescut este pepenele.

Verificăm coaja pepenelui, să nu fie plină de pete şi imprefecţiuni.

Publicitate

Mirosim coaja pepenelui. Aceasta trebui să fie plăcut parfumată. Dacă mirosul este pregnant de iarbă/castravete înseamnă că pepenele este încă necopt.

Ciocănim în coaja pepenelui. Sunetul trebuie să fie elastic, să nu sune a gol. Dacă sună a gol este vechi, dacă nu are elasticitate, poate să fie verde.

Sper să vă fie de folos articolul și să faceți cea mai bună decizie data viitoare când vă cumpărați pepenele! 🙂

Publicitate

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--