Deși este vorba tocmai despre vedeta verii, fructul cel mai îndrăgit în sezonul estival, sunt sigură că nu toți știți cum să alegeți un pepene copt și proaspăt. Tocmai de aceea m-am gândit să mă informez, iar îndrumările comercianților m-au ajutat mult.

În primul rând, suntem atenți la coajă. Dacă este gălbui-maronie, înseamnă că a stat mai mult la pârguit, deci, sunt șanse să fie mai bun și mai dulce.
Verificăm codiţa. Dacă locul de unde a fost desprins pepenele de pe vrej este uscat în totalitate sau chiar căzut, înseamnă că pepenele a fost cules de mai multă vreme, nu este fresh.
Verificăm nasturele (în partea opusă a codiţei). Dacă nasturele este mai mare de dimensiunea unei monede de 1 ban înseamnă că pepenele nu a ajuns la maturitate. Cu cât mai mic este nasturele, cu atât mai bine crescut este pepenele.
Verificăm coaja pepenelui, să nu fie plină de pete şi imprefecţiuni.
Mirosim coaja pepenelui. Aceasta trebui să fie plăcut parfumată. Dacă mirosul este pregnant de iarbă/castravete înseamnă că pepenele este încă necopt.
FOLLOW ME

Cum evităm să cădem în capcana părintelui perfecționist 🧐👉 🌟Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când ești părinte este să încerci să crești copilul perfect, crezând că doar așa va deveni un adult fericit și împlinit. 🌟 Nu este simplu să lași copilul să pășească în afara zonei tale de control și să îi dai voie să greșească, însă doar așa va învăța să își seteze propriile limite. Responsabilitatea noastră, ca părinți, este doar să îi ghidăm și să îi ajutăm să își accepte eșecurile învățând din ele și să tolereze, la rândul lor, imperfecțiunile altora. 💫 Dacă îți place postarea mea, dă-i save ca să poți reveni la ea atunci când ai nevoie și ajută-mă să ducem informația la cât mai multe mămici: share, comment, tag & like. 🙌 Cu grijă,
Ela 💛

Din 6 în 6 ani, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un nou membru al familiei. 💗 Am spus mereu că este o diferență ideală de vârstă între copii, din punctul meu de vedere, pentru că am reușit să ne bucurăm la fiecare în parte de toate etapele importante, având ajutorul și înțelegerea frățiorilor mai mari. Recunosc însă că am avut și momente în care mă relaxa gândul că în sfârșit a devenit puțin mai independent copilul, pe la 5-6 ani și că putem să ne reluăm din activitățile de cuplu sau ieșirile mai dese cu prietenii. Și-apoi, pac, încă un bebeluș! 🫣 Suntem acum cu Nicholas în etapa în care ne bucurăm că merge la grădiniță și e băiat mare. Simțim de fiecare dată că, odată cu independența lor, vine și independența noastră de care ne e uneori extrem de dor. Dar, de fiecare dată când îi pun seara la culcare sau când îi găsesc dimineața cățărați peste noi în pat, îmi dau seama că mai mult decât de „libertatea” mea, cel mai dor îmi e de momentele lor de bebelușeală… Fiecare perioadă are magia ei, dar nimic nu se compară cu senzația de a-ți ține bebelușul mic, mic, mic în brațe… Vouă de ce perioadă din viață vă e mai dor? #ZiuaDorului
Ciocănim în coaja pepenelui. Sunetul trebuie să fie elastic, să nu sune a gol. Dacă sună a gol este vechi, dacă nu are elasticitate, poate să fie verde.
Sper să vă fie de folos articolul și să faceți cea mai bună decizie data viitoare când vă cumpărați pepenele! 🙂