Cum am făcut un drum până la fermă fără să ies din magazin

Mi se întâmplă câteodată să îmi fie atât de dor de casa bunicilor încât mirosul de iarbă proaspăt tăiată din parc îmi umple mintea de amintiri frumoase. Nu știu câți dintre voi ați avut părinți sau bunici la țară, dar sunt sigură că încă vă cuprinde nostalgia atunci când vedeți la raft un produs care vă amintește de copilărie. Până acum, recunosc că am avut câteva prejudecăți atunci când am dat vina pe tehnologie pentru că ne rupe copiii de experiențele de la țară, dar le-am abandonat repede în urma unei întâmplări pe care am să v-o povestesc mai jos.

Zilele trecute, am fost la Mega Image să cumpăr iaurt și fructe pentru cei mici. În perioada aceasta, mai mult ca niciodată aleg ca desertul să fie cu mai puțin zahăr și mai multe fructe, deci iaurtul este cel mai apropiat lucru de înghețată pe care îl dau celor mici. La raftul de iaurt m-a întâmpinat o domnișoară din partea Danone, cu o pereche de ochelari VR în mână și m-a întrebat dacă vreau să pornesc pe drumul iaurtului și să descopăr cum este obținut iaurtul favorit al multora dintre noi.

Realitatea virtuală nu a fost niciodată aliatul meu de nădejde, dar cumva, în combinație cu iaurtul, a părut genul acela de experiență pe care nu ai vrea să o ratezi într-o sâmbătă după-amiază. Așa că am pus ochelarii și m-am întors în copilărie.

Nu vă speriați, nu este o mașină a timpului, dar te duce în una din fermele partenere Danone din România (în Oltenița, mai exact), acolo unde văcuțele pasc liniștite iarbă proaspătă și zburdă pe pășune. Apoi vezi cum laptele proaspăt muls este colectat de cisternele Danone și ajunge la fabrica acestora din București, unde este transformat în iaurt.

În cele din urmă, acesta ajunge la raf, unde eram și noi în momentul poveștii. Mi-a plăcut mult ideea celor de la Danone, pentru că descoperi foarte ușor ce stă în spatele fiecărui iaurt. Atât de mult mi-a plăcut, încât mă duc săptămâna viitoare la Oltenița să vizitez ferma și să văd pe viu de unde pornește drumul iaurtului. Acum știu și cum să ajung, că am mai făcut o dată drumul (virtual).

Dacă sunteți curioși, puteți să mergeți și voi în Mega Image să porniți virtual pe drumul iaurtului. Activarea mai are loc și săptămâna aceasta în 15 magazine Mega Image din București. Iată care este programul: (program activare VR).


În plus, dacă o să cumpărați până pe 24 iunie orice produs Danone din orice Mega Image din țară, introduceți numărul bonului pe www.drumuliaurtului.ro și puteți porni live pe drumul iaurtului alături de familie sau prieteni. Sunt puse în joc 45 de experiențe la ferma parteneră Danone din Oltenița (fiecare pentru 4 persoane). În plus, pe lângă cele 45 de experiențe, puteți câștiga una din cele 100 de genți termoizolante pline cu iaurturi.

Ce am reținut de pe drumul iaurtului este că laptele care se transformă în iaurtul Danone provine de la fermieri români și respectă cele mai înalte standarde de calitate.

Multă baftă și sper să ne vedem… pe drumul iaurtului!

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.