Cum anulăm influența negativă a afirmațiilor cu putere de jurământ

Cum anulăm influența negativă a afirmațiilor cu putere de jurământ

Orice afirmație auzită în mod repetat are forța unui jurământ

În săptămâna care a trecut am lansat manifestul pentru o  minte limpede si pentru un Eu  conștient mai matur, mai puternic! Limpezimea si maturitatea sunt conturate de  eliberarea de sub influența mesajelor auzite și rostite de-a lungul vieții, de regulă, nesănătoase și  sabotoare pentru împlinirea noastră. Devenind conștienți de moștenirea primită prin comunicare directă și indirectă, anulăm orice potențial efect nociv al acestora asupra calității vieții noastre.

Să faci curățenie în sipetele minții conștiente și inconștiente este o prioritate pentru propria împlinire, mai ales acum, la debut de an nou.

Orice afirmație auzită în mod repetat la oamenii importanți din viața noastră, în special, în copilărie, când discernământul nostru nu este tocmai…consolidat,  are forța unui jurământ. Fără să știm, dar și cu voie, ne vom strădui să-i menținem viu conținutul, deci, sentința, prin tot ceea ce facem la nivelul gândirii sau  al acțiunilor noastre. Același efect neconstructiv o au și afirmațiile proprii, dar și mesajele pe care le transmitem copiilor și nepoților noștri. Cum spuneam, de cele mai multe ori,  nu avem habar de influența nefastă a acestor mesaje asupra vieții noastre.  Nu avem habar că  ne sabotăm calitatea vieții într-un mod mai profund decât ne-am dori-o! Și o facem magistral, pentru că, implicăm în angajamentul nostru forța inconștientului. Suntem prizonierii acestui  demers  autodistructiv propriu și e cu atât mai dramatic, cu cât nici măcar nu conștientizăm asta!

Cum destructurăm aceste influențe?

1.      Prin conștientizare. Folosiți exercițiul pe care vi l-am pus la dispoziție în materialul trecut (tabelul).

2.      Prin  reformulare. Luați fiecare afirmație și rescriți-o astfel încât să capete un sens nou, constructiv și pozitiv. Exemplu: ”Oamenii sunt răi!”. Modificăm conținutul și încărcătura mesajului astfel:  ”Sunt încrezătoare în oamenii pe care îi atrag în mod conștient în existența mea și știu să apreciez corect valoarea fiecăruia, conform personalității, caracterului și comportamentului lor în relație cu mine, știind că ei sunt o oglindire a ceea ce sunt eu însămi.”

FOLLOW ME

3.      Când reformulați, încercați să surprindeți și mecanismul fricii din spatele afirmațiilor primare/inconștiente în primă fază, și să-l destructurați prin aceeași argumentație, în completare.

4.      Mențineți o vreme, în câmpul minții, aceste noi afirmații. Ori le citiți zilnic, vreme de câteva zile, ori le printați și vi le fixati pe un perete aflat în raza voastră vizuală, seara sau dimineața.

5.      Ajută si afirmațiile cu rol de rugăciune: „Vreau să schimb perspectiva acestei afirmații greșite, sabotoare, cu un conținut corect și constructiv, astfel încât să fiu artizanul propriei împliniri și să pot transmite generațiilor viitoare  o realitate internă echilibrată și constructivă, conform legilor nescrise ale Sinelui meu Superior. Dacă sunteți credincios/religios, puteți apela la Discernământul Divin ”conform Iubirii și Înțelepciunii Tale, Doamne”.

6.      Finalizați demersul acesta de anulare prin terapia iertării. Iertați comportamentul și persoanele implicate în afirmațiile nesănătoase moștenite de voi, dar și pe voi înșivă. Rostiți clar ”Te iert complet” și ”Mă iert complet”. Sondați în voi înșivă calitatea aceasta a iertării. Este autentică? Puteți rosti și o rugăciune/mantră, pentru binecuvântare. Sau puteți medita, dacă practicați meditația.

Dacă vă este greu să reformulați afirmațiile moștenite sau dobândite, nu e nici o problemă. Le rescrieți așa cum vă pricepeți, așa cum simțiți si mi le puteți transmite și mie pentru supervizare. Vă voi răspunde cu toata credința mea de bine și cu toată priceperea profesională de care pot să dau dovadă.

În rest, să aveți parte de un an 2015 cu adevărat minunat, la finalul căruia să trageți linie și să decideți că ați ieșit învingători, simțindu-vă recunoscători pentru ceea ce sunteți și pentru ceea ce ați dobândit și simțit și pentru ceea ce aveți, dar și pentru ceea ce dăruiți mai departe!

Construcția tabelului cu afirmații auzite sau rostite, AICI: https://elacraciun.ro/cum-ne-saboteaza-viata-afirmatiile-repetate/

Dana Dumitra Dumitrache

Psihoterapeut

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.