Cum au fost cele 3 zile de workshop Bebe Doarme Toată Noaptea

Ultimele săptămâni au fost destul de aglomerate pentru mine. De când am decis alături de Adriana Bachmann că vrem să organizăm workshop-uri pentru mămici și până când am primit ultimele poze de la evenimente, m-am dedicat foarte mult acestui proiect. Am crezut cu fermitate că orice copil poate să fie liniștit, odihnit și fericit și că în felul acesta și mămicile pot fi mai relaxate. Și mi-am dorit să ajutăm cât mai multe mămici să vadă altfel primul an de viața alături de bebeluș.

Când am anunțat că sunt însărcinată a treia oară toată lumea îmi spunea că sunt foarte curajoasă, că nu le vine să creadă că o iau de la capăt. Și am observat și după ce am născut că multă lume se așteaptă ca atunci când ai un bebeluș viața ta să fie complet dată peste cap, să te obișnuiești cu nopțile pierdute, colicii și plânsul continuu. Ca și când asta ar fi normalitatea. Dar, așa cum liniștită în privința nașterii naturale și știam că totul o să fie bine și ușor, așa vedeam și ideea de a avea un bebeluș. Dacă la primul copil mi-a fost greu și făceam parte din tabăra celor care se temeau de primul an cu un bebeluș, la Alesia și Nicholas, după ce am cunoscut-o pe Adriana, nu am mai avut nicio problemă.

Venirea pe lume a unui copil e cea mai mare fericire pentru orice familie. Dar atunci când știi ce să faci și cum să te organizezi, totul devine mult mai ușor. Și exact asta mi-am dorit să dau mai departe mămicilor. Toată lumea mă întreabă cum de Nicholas e așa liniștit, cum de eu sunt așa calmă și relaxată. Am pus în practică sfaturile Adrianei, am învățat cum să îl hrănesc suficient, cum să-i scot aerul din burtică, cum să-l adorm, cum să-i ofer lucrurile de care are cea mai mare nevoie la vârsta lui și rezultatul nu putea să fie altul decât cel pe care l-am avut și cu Alesia: un bebeluș care se odihnește cum trebuie, mănâncă bine, ia în greutate, râde, e jucăuș și dezvoltat. Sunt fericită când îl văd liniștit și fericit și abia aștept să se trezească, să-l alint, răsfăț și pup de un milion de ori pe zi.

În cele 3 zile de workshop-uri am cunoscut foarte multe mămici sau viitoare mămici. Nicio zi nu a semănat cu cealaltă și am avut ocazia să descoperim multe personalități diferite, să dezbatem multe „probleme” și să demontăm mituri. Mă bucur cel mai tare că Adriana a avut ocazia să demonstreze la curs contrariul celor care se gândeau că suntem împotriva alăptării. Programul se poate pune în aplicare și dacă alăptezi și dacă din diverse motive nu poți să alăptezi. Fiecare mămică e diferită, dar cu siguranță face tot ce îi stă în putere pentru bebelușul ei, așa că pe viitor poate ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a face mustrări și a „judeca” pe cineva pentru că nu alăptează.

Am avut persoane care au venit la curs și din Timișoara, Cluj, Târgu-Mureș sau Tulcea și le mulțumesc din tot sufletul că au făcut asta.

FOLLOW ME

Participantele la curs au fost foarte încântate de metodele Adrianei, au văzut că nu e atât de greu să liniștești un copil care plânge sau să-l pui la somn și altfel decât legănat și plimbat.

Pentru că am gândit evenimentul astfel încât să fie bazat pe multă practică, răspunsuri one-to-one și cât mai axat pe nevoile fiecăruia, am încurajat mămicile să vină alături de bebeluș la eveniment și am observat din chestionarele de feedback că asta le-a ajutat cel mai mult pe mămici. Adriana a arătat cum înfășăm bebelușul, cum îi dăm să mănânce, cum scotem aerul din burtică, cum ne dăm seama dacă mai trebuie să râgâie.

Toți bebelușii sunt buni. Nu există bebeluș rău. Părinții sunt cei care setează obiceiurile copiilor, așa că noi suntem cei care au nevoie de informații și ambiția de a le pune în aplicare. Am avut în prima zi o mămică foarte simpatică, care s-a dus să trezească bebelușul după ce Adriana îl pusese la somn, pentru că a zis că i se făcuse dor de el. Era foarte tânără, avea o fetiță adorabilă de numai câteva săptămâni și era la primul copil. Și mie mi se face foarte dor de Nicholas atunci când doarme și abia aștept să se trezească ca să ne jucăm, dar trebuie să ne obișnuim cu ideea că bebelușii au nevoie de foarte mult somn pentru a se dezvolta așa cum trebuie. Și ca să-i adormim nu trebuie să-i hipnotizăm, ci doar să setăm o rutină, să-i obișnuim cu un program care să faciliteze trecerea dintre activitate și somn. Dacă te-ai asigurat că bebelușul tău a mâncat suficient, a scos aerul afară, e îmbrăcat corespunzător, cât să nu-i fie prea cald sau frig, și nu are nicio problemă, înseamnă că poate să doarmă liniștit.

Mă bucur că în primele zile am avut-o alături de noi și pe Doris, o mămica la care Adriana mersese acasă și o ajutase cu bebelușul. Pe lângă experiența pe care am avut-o eu, ne-a povestit și ea cum s-a schimbat viața ei și a soțului după ce au cunoscut-o pe Adriana și le-a dat mămicilor încredere că programul funcționează pe termen lung dacă urmezi sfaturile.

Doris și familia ei

Le mulțumesc din suflet tuturor mămicilor care au fost alături de noi în cele 3 zile, Adriana le-a dat numărul ei de telefon și le încurajez și eu să îl folosească cu încredere ori de câte ori au nevoie de un sfat și le doresc să aibă parte de bebeluși cât mai fericiți și liniștiți. Multe dintre ele mi-au scris după eveniment și mi-au povestit că au pus în practică sfaturile încă din prima seară și funcționează neașteptat de bine. Pentru noi, acest feedback a fost cea mai mare bucurie.

 

Îi mulțumesc Adrianei, care s-a implicat foarte mult în acest proiect. Mămicile au fost cucerite de ea și de felul ei direct de a spune lucrurile. Multe i-au spus că totul pare ușor atunci când ea explică sau face ceva, că e ca și când ar avea o baghetă magică, dar vă garantez că nu are. Principalul secret atunci când vine vorba de a pune în aplicare aceste tehnici este răbdarea. Multă răbdare și perseverență, iar toată magia ei stă în dragostea pe care o are pentru bebeluși și în experiența de 15 ani din America. Mie mi-a schimbat viața atunci când am adus-o acasă pe Alesia și mă bucur că a avut acum ocazia să împărtășească trucurile ei cu mai multe mămici din România.

 

 

Se fac luna asta 6 ani de când am acest blog și uite că anul acesta am reușit să materializez cumva ideea care stă la baza lui. Tot timpul am vrut să dau mai departe ceea ce știu eu, ceea ce am învățat de la medici și informațiile la care am acces prin prisma meseriei pe care o am. Sunt sigură că vor exista și în viitor astfel de întâlniri, iar acum, pentru că am avut multe cereri, pregătim ediția din Cluj pentru luna aprilie, așa că încă mai avem ceva emoții.

Le mulțumesc încă o dată și partenerilor noștri Baby Spa, La Roche-Posay, SoffiPlanet.ro, Baby Clementoni, BabyNeeds.ro, Axiology, Holle, Adinish.com, Regina Maria și Color Juice, care au crezut în acest proiect.

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

0 comentarii pe “Cum au fost cele 3 zile de workshop Bebe Doarme Toată Noaptea

  1. Elena Ramona Sovoiu says:

    Ma bucur mult pentru succesul pe care il aveti si poate o sa reusiti sa ajungeti in cat mai multe orase pentru a invata si alte mamici aceste tehnici minunate 🤗

  2. Daniela says:

    Buna Ela, totuși pentru mămicile care din anumite motive fie ca este prea departe, fie ca suntem in alta tara(motivul nostru ) nu putem ajunge, nu poți sa ne spui și noua mici trucuri? Urmăresc video-urile tale și articolele dar nu găsesc nimic concret. Într-adevăr experiența primului copil nu este ușoară, fetița mea având 5 luni , când ma uit in urma chiar dacă nu este așa mult timp simt câteodată ca copilul meu defapt nu este agitat/rău/ plângăcioas sau cum l-or numi alții ci poate doar eu i-am transmis aceasta stare nefiind destul de calma și atenta la nevoile ei. Din inima mi-aș dori sa faci mai multe articole”bebe doarme toată noaptea”. Cu stima di respect, Daniela.

    • Ela says:

      Bună, Daniela,

      Am spus concret tot ce fac 🙂 Program de somn, durata mare a mesei, scos aerul din burtică, am arătat și ce păturică folosesc și ce suzetă. Doar că am explicat din experiența mea proprie. La curs, Adriana dă niște detalii teoretice, apoi exemplifică pe fiecare copil, oferă sfaturi personalizate, despre asta e vorba. Nu încerc sub nicio formă să țin o rețetă secretă, doar că eu nu le pot explica așa cum face Adriana, care a lucrat 15 ani în acest domeniu. 😀

  3. Alexandra says:

    Buna ziua,am urmarit filmuletele, am facut un orar strict de masa, baita si somn, am cumparat paturica,suzeta(nu este fan suzeta) si toate cele necesare…toate bune si frumoase dar cand vine noaptea, baietelul meu de 2 saptamani este foarte agitat chiar daca este infasat, schimbat, mancat si ma trezeste de 4 ori pe noapte.
    Il tin destul la masa, scoatem aerul de mai multe ori.
    Nu imi dau seama unde gresesc.
    Nu am nici ajutor si sunt cam obosita noaptea, incerc sa gasesc o rezolvare.
    Multumesc!

  4. Cristina says:

    Buna,

    Am un bebe de 3 saptamani, avem un program pe care ni l-au recomandat din maternitate, trezit bebelusul la 3-4 ore maxim pentru schimbat si papat, dar deja am obosit pentru ca odata trezita adoarme foarte greu.Sunt pareri ca bebe se deshidrateaza si trebuie trezit, altii spun ca nu il trezim.Nu stiu cum sa procedez si medicul pediatru nu ma ajuta foarte mult.Oare exista vreo posibilitate sa iau legatura cu Adriana, poate reuseste ea sa ma ajute.Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.