Cum arată meniul bebelușului la un an de zile

Din primele luni în care am început diversificarea, am primit foarte multe întrebări despre rețele pe care i le pregătim lui Nicholas. Multe mămici au fost curioase ce mănâncă Nicholas și mai ales cum de mănâncă așa de bine. Am mai povestit și pe blog, și pe story că Nicho nu e deloc mofturos, îi place cam tot ce îi dăm, ba chiar se supără dacă îi luăm farfuria din față.

În continuare îi pregătim mâncare special pentru el, dar mai sunt și situații în care dacă mama face o supă pentru toată familia, iau și pentru el o parte înainte să pună sarea și opresc pentru Nicho. Acum că a trecut de un an, teoretic are voie și sare, dar tot nu putem să îi dăm din prima aceeași cantitate pe care o consumăm și noi.

Mesele lui sunt formate atât din lapte, cât și din mâncare solidă. Foarte multe dintre mămicile care încă alăptează mi-au zis că bebelușii lor nu acceptă încă și mâncarea solidă. Am avut și eu în familie pe cineva care avea problema asta cu copilul, la un an și ceva nu mânca și altceva, dar odată ce a oprit alăptarea, a început să „rupă” mâncarea la propriu. Nu știu dacă e un caz general valabil. Cel mai bine ar fi să vorbiți cu pediatrul vostru și să vă asigurați că cel mic ia în greutate așa cum este normal. Altfel, nu aveți niciun motiv de îngrijorare, fiecare copil se dezvoltă în ritmul lui.

Ce am făcut în perioada diversificării

1. L-am ținut la masă cu noi ca să își dezvolte apetitul

2. Gust întotdeauna ceea ce îi prepar, nu îi dau nimic din ce eu nu aș mânca

3. Am avut multă răbdare. Contează foarte mult ca la masă să nu fiți stresați. Bebelușul va simț. Dacă nu vrea să mănânc, nu-l forțați

FOLLOW ME

Este important ca un bebeluș să mănânce, să nu aibă carențe, dar la fel de importante sunt și obiceiurile pe care le deprinde în primul an de viață. Noi l-am ținut pe Nicholas cu noi la masă mereu, i-am dat câte puțin din toate ca să îl obișnuim cu gustul și poate că de asta îi și place tot ce îi dăm. L-am integrat la mesele de familie, l-am văzut întinzând mâna după mâncarea care i se părea apetisantă și am încercat să nu îi refuzăm „poftele”.

Când vine vorba de alimentația lui zilnică, mă inspir pentru rețete din două cărți speciale pentru copii, țin cont de fructele și legumele de sezon și mă ghidez foarte mult după ceea ce gătim în casă pentru toată familia.

Cum arată meniul pentru o zi din viața bebelușului

(programul început de la 8 luni)

Mic dejun 8-8:30

Lapte – aprox 300 ml

Gustare fructe 10.30 – aprox 150g

Prânz 14.00-15.00

165ml lapte

Pauza 45 minute

supa, ciorba, legume+ carne/ou – aprox 150g

Cina – 18.30-19.30

bazată pe ce avem și noi la masă (de exemplu: piure, mămăligă cu brânză, legume, orez)

21.00- 165 ml lapte

O să vedeți în video cum arată toate mesele de peste zi ale lui Nicholas și cum i-am preparat o gustare rapidă cu fructe la care am folosit cereale HiPP. Nicholas a mâncat tot castronașul și vă spun sincer, și mie mi-a plăcut foarte mult cum au ieșit, a fost ca un desert delicios. Aveți rețeta și pașii în video!

Puteți să urmăriți în continuare pe instagram story-urile și reperul cu #MeseleLuiNicholas și dacă vreți să postez mai multe rețete pe blog, aștept să îmi spuneți în comentarii.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Cum arată meniul bebelușului la un an de zile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.