Cum au reacționat copiii când le-am spus că urmează să aibă un frățior

Deși au trecut câteva luni bune de când Alesia și Alex se pregătesc să întâmpine un nou membru în familia noastră, mulți dintre voi m-ați întrebat ce părere au. Acum se bucură și fac planurile de împărțit sarcinile, însă în ziua în care au aflat, lucrurile nu au stat deloc așa…

Prima persoană căreia i-am zis că sunt însărcinată a fost sora mea, apoi l-am anunțat pe soțul meu, care își mai dorea foarte mult un copil așa că s-a bucurat mult. Am păstrat ceva vreme secretul numai noi 3 și la momentul potrivit am anunțat toată familia.

Când a auzit că sunt însărcinată,  Alesia nu a avut nicio reacție, s-a jucat în continuare ca și când nu ar fi auzit nimic. Alex în schimb s-a bosumflat la aflarea vești că atenția pe care cândva o primea numai el se va împărți acum la trei. El deja a mai fost în postura asta, știe ce înseamnă să apară un membru nou în familie și să intri în rolul de frate mai mare, dar Alesia încă nu știe ce o așteaptă, așa că probabil de asta nu a dat importanță anunțului.

Ziua următoare eram foarte supărată și mama îmi spunea să mă liniștesc ca să nu-l afectez pe bebeluș și abia atunci mi-a zis Alesia foarte uimită „mami, tu chiar ai un bebeluș în burtică”?  Pe atunci burtica nu era conturată, nu aveam nicio schimbare fizică, ba chiar mai slăbisem puțin.

Acum că burtica se vede foarte bine, Alesia vine la mine, mă mângâie, vorbește cu bebelușul. Când vede că îmi e rău îi spune „bebi, nu o mai supăra pe mami”. La început voia să aibă o surioară, recunosc că și eu tot fetiță îmi doream, dar acum s-a obișnuit cu ideea că va rămâne singura prințesă din familie.

Alex e fericit acum că o să aibă un frățior și vrea să-l învețe să schieze. Atât. De restul a zis să se ocupe Alesia, că el a mai trecut prin procesul ăsta și și-a făcut deja datoria. Zice el…

FOLLOW ME

În concluzie, deși nu suntem cazul de familie în care toată lumea mai cerea un frățior sau o surioară, noul membru al familiei e așteptat cu brațele deschise. Ușor-ușor ne pregătim cu toții de schimbările pe care le presupune apariția unui bebeluș în viețile noastre.

Ce credeți, cine o să-și intre mai bine în rol, Alex sau Alesia? 🙂


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.