Cum au reacționat copiii când le-am spus că urmează să aibă un frățior

Deși au trecut câteva luni bune de când Alesia și Alex se pregătesc să întâmpine un nou membru în familia noastră, mulți dintre voi m-ați întrebat ce părere au. Acum se bucură și fac planurile de împărțit sarcinile, însă în ziua în care au aflat, lucrurile nu au stat deloc așa…

Prima persoană căreia i-am zis că sunt însărcinată a fost sora mea, apoi l-am anunțat pe soțul meu, care își mai dorea foarte mult un copil așa că s-a bucurat mult. Am păstrat ceva vreme secretul numai noi 3 și la momentul potrivit am anunțat toată familia.

Când a auzit că sunt însărcinată,  Alesia nu a avut nicio reacție, s-a jucat în continuare ca și când nu ar fi auzit nimic. Alex în schimb s-a bosumflat la aflarea vești că atenția pe care cândva o primea numai el se va împărți acum la trei. El deja a mai fost în postura asta, știe ce înseamnă să apară un membru nou în familie și să intri în rolul de frate mai mare, dar Alesia încă nu știe ce o așteaptă, așa că probabil de asta nu a dat importanță anunțului.

Ziua următoare eram foarte supărată și mama îmi spunea să mă liniștesc ca să nu-l afectez pe bebeluș și abia atunci mi-a zis Alesia foarte uimită „mami, tu chiar ai un bebeluș în burtică”?  Pe atunci burtica nu era conturată, nu aveam nicio schimbare fizică, ba chiar mai slăbisem puțin.

Acum că burtica se vede foarte bine, Alesia vine la mine, mă mângâie, vorbește cu bebelușul. Când vede că îmi e rău îi spune „bebi, nu o mai supăra pe mami”. La început voia să aibă o surioară, recunosc că și eu tot fetiță îmi doream, dar acum s-a obișnuit cu ideea că va rămâne singura prințesă din familie.

Alex e fericit acum că o să aibă un frățior și vrea să-l învețe să schieze. Atât. De restul a zis să se ocupe Alesia, că el a mai trecut prin procesul ăsta și și-a făcut deja datoria. Zice el…

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

În concluzie, deși nu suntem cazul de familie în care toată lumea mai cerea un frățior sau o surioară, noul membru al familiei e așteptat cu brațele deschise. Ușor-ușor ne pregătim cu toții de schimbările pe care le presupune apariția unui bebeluș în viețile noastre.

Ce credeți, cine o să-și intre mai bine în rol, Alex sau Alesia? 🙂


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.