Cum au reacționat copiii când le-am spus că urmează să aibă un frățior


Deși au trecut câteva luni bune de când Alesia și Alex se pregătesc să întâmpine un nou membru în familia noastră, mulți dintre voi m-ați întrebat ce părere au. Acum se bucură și fac planurile de împărțit sarcinile, însă în ziua în care au aflat, lucrurile nu au stat deloc așa…

Prima persoană căreia i-am zis că sunt însărcinată a fost sora mea, apoi l-am anunțat pe soțul meu, care își mai dorea foarte mult un copil așa că s-a bucurat mult. Am păstrat ceva vreme secretul numai noi 3 și la momentul potrivit am anunțat toată familia.

Când a auzit că sunt însărcinată,  Alesia nu a avut nicio reacție, s-a jucat în continuare ca și când nu ar fi auzit nimic. Alex în schimb s-a bosumflat la aflarea vești că atenția pe care cândva o primea numai el se va împărți acum la trei. El deja a mai fost în postura asta, știe ce înseamnă să apară un membru nou în familie și să intri în rolul de frate mai mare, dar Alesia încă nu știe ce o așteaptă, așa că probabil de asta nu a dat importanță anunțului.

Ziua următoare eram foarte supărată și mama îmi spunea să mă liniștesc ca să nu-l afectez pe bebeluș și abia atunci mi-a zis Alesia foarte uimită „mami, tu chiar ai un bebeluș în burtică”?  Pe atunci burtica nu era conturată, nu aveam nicio schimbare fizică, ba chiar mai slăbisem puțin.


Acum că burtica se vede foarte bine, Alesia vine la mine, mă mângâie, vorbește cu bebelușul. Când vede că îmi e rău îi spune „bebi, nu o mai supăra pe mami”. La început voia să aibă o surioară, recunosc că și eu tot fetiță îmi doream, dar acum s-a obișnuit cu ideea că va rămâne singura prințesă din familie.

Alex e fericit acum că o să aibă un frățior și vrea să-l învețe să schieze. Atât. De restul a zis să se ocupe Alesia, că el a mai trecut prin procesul ăsta și și-a făcut deja datoria. Zice el…

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

În concluzie, deși nu suntem cazul de familie în care toată lumea mai cerea un frățior sau o surioară, noul membru al familiei e așteptat cu brațele deschise. Ușor-ușor ne pregătim cu toții de schimbările pe care le presupune apariția unui bebeluș în viețile noastre.

Ce credeți, cine o să-și intre mai bine în rol, Alex sau Alesia? 🙂


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.