Cum cureți rapid filtrele de la hotă – Metoda foarte simplă și eficientă

Modul standard de a curăța filtrul unui ventilator de evacuare a aerului din bucătărie este să îl băgați în mașina de spălat vase. Dacă acest lucru nu vă curăță filtrul, încercați abordarea unui mecanic auto: Cumpărați degresant pe bază de apă de la un magazin de piese auto, umpleți cada de rufe cu apă fierbinte și degresant și lăsați filtrul de bucătărie la înmuiat timp de câteva minute. După aceea, este nevoie doar de o clătire pentru a curăța un filtru de bucătărie.

Cum să cureți un filtru de hotă de bucătărie

De ce aveți nevoie

Apă foarte fierbinte sau apă clocotită

Săpun de vase degresant

Bicarbonat de sodiu

FOLLOW ME

Perie de frecat neabrazivă

Prosoape de hârtie sau cârpe de vase

Instrucțiuni

Îndepărtați filtrele de pe hotă: Cele mai multe filtre ar trebui să alunece sau să iasă cu ușurință din partea inferioară a hotei. Al meu avea o buclă metalică pe care am putut să o apuc pentru a împinge filtrul în sus și a-l glisa afară.

Umpleți o chiuvetă sau o găleată cu apă clocotită: Cu cât apa este mai fierbinte, cu atât este mai eficientă. În funcție de cât de fierbinte puteți obține apa de la robinet, ar putea fi suficient. În cazul meu, am fiert apă în ceainicul meu electric de ceai și am turnat-o în chiuvetă.

Turnați bicarbonat de sodiu și săpun de vase: Turnați un strop bun de săpun de vase degresant și 1/4 cană de bicarbonat de sodiu în apa fierbinte. Învârtiți cu o perie (nu cu mâna, pentru că este prea fierbinte!) până când apa este frumoasă și săpunită.

Puneți filtrele unsuroase în apă: Scufundați filtrele unsuroase ale ventilatorului de evacuare în apă. Asigurați-vă că sunt complet acoperite.

Lăsați-le să se înmoaie: Lăsați filtrele să se înmoaie timp de 10 minute.

Frecați filtrele: După înmuiere, luați o perie de frecat neabrazivă și frecați filtrele. Adăugați mai mult detergent de vase la perie dacă este necesar în timp ce frecați.

Clătiți și uscați: Clătiți bine filtrele în apă caldă și uscați-le cu un prosop de hârtie sau o cârpă curată.

Înlocuiți filtrele și repetați după cum este necesar: Puneți filtrele înapoi în hota și repetați după cum este necesar! Curățarea filtrelor o dată pe lună este o bună strategie de întreținere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.