Cum ia naștere un copil: imagini emoționante cu evoluția FĂTULUI pe săptămâni

În 9 luni, un copil se dezvoltă de la un mic embrion la un bebeluș. Într-o perioadă destul de scurtă de timp, există o mulțime de lucruri interesante care se întâmplă cu un copil și astăzi vei putea descoperi ce se întâmplă pe tot parcursul unei sarcini:

Primul trimestru: Săptămâna 1-2

Deci, călătoria lungă a început. În primele 4 zile, această viitoare persoană este mai mică decât un bob de sare – dimensiunea ei este de numai 0,001 cm. Cu toate acestea, începând cu a 5-a zi, începe să crească și până în a 6-a dimensiune aproape i se dublează. În a patra zi, embrionul „migrează” în locul în care va petrece următoarele 9 luni – uterul, iar în a 8-a zi este implantat în perete.

Săptămâna 3-4:

1-15-600x600-8778728

Embrionul de mai sus se află în a patra săptămână de sarcină.

În cea de-a 21-a zi, inima sa începe deja să bată și toate organele importante sunt formate (ca rinichii și ficatul.) Ochii nu și-au luat încă poziția normală – bulele, din care se vor forma mai târziu, se află pe părțile laterale ale capului. Până la sfârșitul primei luni, embrionul are un sistem circulator, iar coloana vertebrală și mușchii își încep dezvoltarea.

FOLLOW ME

Săptămâna 5-6

În cea de-a 5-a săptămână, mâinile și încheieturile sunt dezvoltate, deși este încă foarte dificil să se distingă degetele, mâinile și picioarele sunt deja capabile să se îndoaie la articulații. În acest moment, organele genitale externe încep să se formeze, totuși este încă imposibil să vezi dacă copilul este un băiat sau o fată.

2-16-600x517-4577902
Săptămâna 7-8

Saptămâna a 7-a de sarcină este momentul în care bebelușul începe să se miște, dar acest lucru nu este încă vizibil pentru mamă. În acest stadiu, embrionul dezvoltă dinți rudimentari, dezvoltă în continuare sistemul reproductiv, iar rinichii încep să producă urină. În ciuda faptului că mărimea fătului este de numai 1 cm, el deja a dobândit propriile expresii faciale, are pleoape și vârful nasului devine mai definit.

Săptămâna 9-10

3-16-600x579-5915132

Acest copil se află în săptămâna 9-10 de sarcină. În ciuda dimensiunilor minuscule, creierul este deja împărțit în două emisfere. În acest moment, copilul dezvoltă trăsături personale și părul începe să-i crească pe cap.

Săptămâna 11-12

În acest moment se formează organele genitale ale copilului și poți afla deja sexul său prin intermediul ultrasunetelor, deși probabilitatea de eroare este încă ridicată. Copilul arată puțin diferit: are un cap mare și un corp mic, dar chipul său arată mai mult ca cel al unui adult. Urechile au ajuns aproape în poziția corectă și sprâncenele și genele încep să apară. Cartilajul, care în prezent formează scheletul, se osifică treptat, apar noi vase de sânge și începe producția de hormoni.

Săptămâna 13-14

Copilul este capabil să-și pună degetul în gură, dar nu va învăța să-l sugă până când un pic mai târziu. Datorită formării active a vaselor, pielea bebelușului este roșie și foarte subțire, iar pe corp apare păr pentru a păstra un lubrifiant special care protejează copilul de hipotermie.

Al doilea trimestru: Săptămâna15-16

În acest moment, el deja știe cum să-și sugă degetul, iar glandele sebacee și sudoare își încep munca.

Săptămâna 17-18

În cele din urmă, copilul își formează canalele auditive, astfel încât încep să distingă bine sunetele și poate auzi vocea mamei și chiar o poate recunoaște. Oasele sunt în cele din urmă formate și încep să se întărească. Apropo, oasele craniului vor rămâne maleabile până la naștere – atunci când trec prin canalul de naștere, ele vor fi suprapuse unul peste celălalt pentru a ușura întregul proces.

Săptămâna 19-20

Acest copil se află în a 20-a săptămână de sarcină.

În ciuda faptului că ochii copilului sunt încă închiși, copilul este deja capabil să se orienteze bine în spațiul din jur. În plus, acum este posibil să înțelegi dacă copilul va fi dreptaci sau stângaci, deoarece începe să-și folosească mai activ mâna. În plus, copilul începe să distingă ziua de noapte și arată semne de activitate în anumite momente.

Săptămâna 21-22

A 21-a săptămână este momentul în care copilul începe să câștige cu adevărat greutate prin formarea de grăsime subcutanată. În cea de-a 22-a săptămână, neuronii care vor fi cu această persoană pe viață se formează în creier. Foarte curând, copilul își va deschide ochii, pe măsură ce încearcă deja să o facă, iar ochii lor se mișcă aproape ca cei unui adult.

Săptămâna 23-24

În cea de-a 23-a săptămână, copilul poate începe să aibă vise și fața este atât de dezvoltată încât, pe ecografie, poți determina caracteristicile părintelui pe care copilul le-a moștenit. Ochii săi se deschid și pot reacționa deja la lumină. În acest moment, lumina puternică poate chiar să îl sperie.

Săptămâna 25-26

În acest moment, simțul gustului se formează în cele din urmă și degustarea lichidului amniotic îi poate face să se încrunte dacă nu îl place. Foarte curând, copilul va învăța să clipească și poate deja să vadă puțin, deocamdată foarte, foarte vag.

Trimestrul III: Săptămâna 27-28

Acest copil se află în săptămâna 27-28 de sarcină.

În acest moment, bebelușul are prima lor „jucărie” – propriul lor cordon ombilical, și își studiază în mod activ propriul corp. La sfârșitul celei de-a 7-a luni de sarcină, copilul își dezvoltă propriul metabolism individual, pe care îl va avea toată viața.

Săptămâna 29-30

Acest copil se află în cea de-a 30-a săptămână de sarcină.

Stratul de grăsime subcutanată crește în mărime, iar copilul devine din ce în ce mai mare și bine hrănit. În plus, el deja știe cum să plângă, să tușească, și chiar uneori să sughițe-acest lucru se întâmplă, cel mai probabil, când înghit prea mult lichid amniotic. În cea de-a 30-a săptămână, creierul copilului este deja atât de dezvoltat încât este capabil să-și amintească și chiar să analizeze informații.

Săptămâna 31-32

În acest moment, această nouă persoană are toate cele 5 simțuri și regimul zilnic arată mai mult și mai mult ca cel pe care îl va urma după naștere. Copilul aude toate organele mamei care lucrează și îi cunoaște atât de bine vocea încât, imediat după naștere, o poate distinge de toate celelalte persoane. Sistemul imunitar al bebelușului începe să producă anticorpi care îl vor proteja de tot felul de infecții la care poate fi expus în primele zile și chiar luni după naștere.

Săptămâna 33-34

În cele din urmă, grăsimea subcutanată a fost complet formată și istemul nervos al copilului este deja complet format, dar plămânii încă se dezvoltă.

Săptămâna 35-36

Copilul căscând. 3D-ultrasunete la a 36-a săptămână de sarcină.

În acest moment, copilul arată aproape exact la fel ca atunci când se va naște. Corpul este încă destul de subțire, dar stratul de grăsime subcutanată crește tot mai intens. Cu toate acestea, părul și unghiile sale sunt deja complet formate, iar copilul însuși devine atât de mare încât aproape nu are loc să se miște, deci se poate mișca mai puțin decât în ​​stadiile anterioare.

Săptămâna 37-38

În cele din urmă, procesul de formare a unui om nou a ajuns la capăt – acum copilul este gata pentru naștere, iar moașele consideră că sarcina este pe termen lung. Lanugo ( părul fin care acoperă corpul fătului pentru a-l proteja până se dezvoltă) dispare complet de pe corpul copilului și doar ocazional va rămâne pe mâini și picioare. Întrucât nu există aproape deloc spațiu în plus în uter, mama poate crede că copilul începe să se miște mai intens,dar de fapt, forța loviturilor a crescut, deoarece mușchii copilului s-au format și au devenit mai puternici.

Săptămâna 39-40

Primele minute după naștere.

Foarte curând, copilul își va anunța nașterea cu primul strigăt și va începe lunga călătorie printr-o lume mare și interesantă.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.