Cum îi ajută pe bebeluși statul pe burtică?

Știați că pentru bebeluși e bine să-i puneți pe burtică chiar din primele zile de viață? Statul pe burtică e un exercițiu foarte util și îl ajută pe bebeluș să dezvolte mușchi puternici, să își încordeze musculatura spatelui și să își țină capul mai bine. Cu Nicholas am început acest exercițiu destul de repede și pe la două luni deja a început să își țină singur căpuțul.

Cum îi ajută statul pe burtică pe bebeluși

Atunci când stau pe burtică, bebelușii își dezvoltă mușchii de la cap, gât și umăr, dar și abilitățile motorii.  Pe măsură ce cresc, de la statul pe burtică urmează să se târască și dacă au petrecut suficient timp înainte pe burtică, le va fi mult mai ușor să treacă apoi la târât. Pe măsură ce cresc, e nevoie să stea cât mai mult pe burtică ca să își consolideze forța.

Începeți cu pași mici –  începeți cu doar câteva minute de 2-3 ori pe zi, mărind timpul pe măsură ce copilul începe să se bucure de activitate. Momentul cel mai bun de a face acest exercițiu este după ce ați schimbat scutecul sau după ce abia s-a trezit. Eu îl las pe burtică după ce s-a trezit și el se uită la mine cum îi prepar laptele, vorbesc cu el.

Asigurați-vă că stă comod – începeți aceste exerciții în pat, pe o pernă sau pe o mingiuță. Găsiți aici un video în care vedeți cum puteți să-l țineți pe burtică pe mingiuță, dar și ce alte activități și jocuri puteți să mai faceți cu bebelușul.

Asigurați-vă că se distrează – înconjurați-l de diferite jucării la care va dori să ajungă. Pe măsură ce face asta, mușchii lui se dezvoltă și va ajunge să se târască mai repede.

FOLLOW ME

Distrați-l – încercați să stați la același nivel cu bebelușul și să faceți tot felul de fețe amuzante. El va încerca să-și ridice căpșorul să vă observe și va învăța astfel să își țină căpuțul singur.

 

Amintiți-vă că siguranța este pe primul plan. Timpul în care bebelușul stă pe burtică îl ajută pe bebeluș să-și dezvolte abilitățile motorii și forța, dar dacă vedeți că bebelușul obosește repede sau încă nu poate să-și ridice căpuțul și stă cu el în jos, ridicați-l și încercați din nou după ce s-a odihnit.

În 1992, Academia Americană de Pediatrie a început să recomande părinților să pună bebelușii la somn pe spate pentru a reduce riscul decesurilor infantile. În felul acesta, bebelușii nu se mai sufocă în somn și nu se îneacă. Așadar, pentru bebeluși, cea mai sigură poziție de dormit este pe spate, iar statul pe burtică se recomandă atunci când sunt activi și atent supravegheați.

Voi ați făcut astfel de exerciții cu bebelușii?

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Cum îi ajută pe bebeluși statul pe burtică?

  1. Hortensia Stefan says:

    Si pe noi ne ajuta pozitia aceasta. Spun noi pentru ca ma refer la mine si la copiii mei.
    Dragos a stat pe burtica din prima lui zi si asa se odihnea. Musculatura lui era destul de dezvoltata pt un nou-nascut, m-am speriat.
    Flavia, al treilea copil, a inceput prin a-si ridica capul de pe saltea si a-l muta stanga/dreapta. Pe mine, ma relaxeaza sa dorm pe burta, deci ii inteleg si pe ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.