Cum îngrijim buricul unui nou născut

Acum că deja am învățat cum se face băiță unui nou-născut e momentul să învățăm cum se curăță buricul, o zonă foarte sensibilă în primele săptămâni de viață ale unui bebeluș.

Cum se curăță buricul?

Cu compresele cu alcool sau comprese sterile cu alcool ștergem foarte bine baza buricului și adunăm mizeria. Nu vă temeți dacă bebelușii plâng în timp ce încercați să îi curățați. Aceștia nu plâng de durere, pentru că această zonă nu este dureroasă. Plâng pentru că simt compresa udă și pentru că nu le place să stea dezgoliți. Curățarea buricului este necesară pentru a scăpa de resturile de țesut mumificat și pentru a evita infecțiile. Dacă observați un miros neobișnuit, trebuie să mergeți la spital să vedeți care este problema.

Cât de des curățăm buricul?

Curățarea buricului se face de 2-3 ori pe zi și e foarte important să păstrăm baza buricului curată.

Cât timp durează până când cade cordonul ombilical și se formează buricul? 

FOLLOW ME

Bontul cade în 10-20 de zile. În locul acestuia va rămâne o mică rană care se va vindeca și ea în câteva zile, cicatrizându-se treptat. Bebelușul nu trebuie scufundat în apă înainte ca această rană să se vindece complet. Curățarea buricului se face cu mișcări ușoare, folosindu-ne de comprese sterile cu alcool.

Zona ombilicală trebuie lăsată liberă și ferită de umezeală. În video veți observa cum trebuie să scoatem bontul din pampers tocmai din acest motiv.

V-am pregătit alături de Adriana Florică, Asistent Șef Neonatologie la Regina Maria, un video în care puteți vedea care sunt toți pașii pentru îngrijirea buricului bebelușului, dar și alte sfaturi:

Aștept să-mi spuneți cum a fost pentru voi să îngrijiți buricul bebelușului și dacă ați întâmpinat probleme. Vă îmbrățișez!

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

 

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

0 comentarii pe “Cum îngrijim buricul unui nou născut

  1. ica Trandafir says:

    Intr-adevar zona aceea trebuie tratata cu multa atentie,folositi dezinfectant pt ca se stang multi microbi si schimbati pansamentul in fiecare seara

  2. Mirabela Matei says:

    La mine le-a căzut în spital și chiar nu am avut ocazia să văd acest lucru însă este binevenit acest articol foarte util pentru noi mamicile si viitoare mamici.😘

  3. Elena Ramona Sovoiu says:

    Am invatat in spital cum sa curat zona aceea, iar in cateva zile a si cazut, noua ne-a recomandat doctora sa curatam cu ser fiziologic si compresa iar dupa accea sa pun baneocin pudra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.