Jurnal de sarcină (16): Diferențele dintre un copil născut prin cezariană și unul născut natural

În continuarea campaniei mele „Sunt mamă, e natural” am avut o discuție cu Doamna Dr neonatolog Alina Ilici. Dacă până acum am discutat despre diferențele între o naștere naturală și una prin cezariană pentru o mămică, acum mi-am dorit să aflăm ce se întâmplă cu bebelușul și ce impact are asupra lui decizia noastră.

Întrebări la care găsiți răspunsul în video:

01:04: Cum este un copil născut natural si cum e un copil născut prin cezariană, dacă sunt diferențe, dacă el simte cumva trecerea din mediul intrauterni în exerior în vreun fel?

02:51: Cu cât timp se poate naște mai devreme? Cu o săptămână, două? Care este marja?

03:02: Sunt diferențe mari între copiii născuți la 38 de săptămâni și cei născuți la 40 de săptămâni?

03:35: Ce trebuie să fac eu, ca mămică, dacă aleg până la urmă să nasc prin cezariană?

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

03:51: În afară de aceste probleme respiratorii pe care le-ați menționat, un copil născut natural vs unul prin cezariană, are probleme de a fi alăptat? Laptele am înțeles că vine puțin mai greu.

04:51: Am citit la un moment dat o comparație naștere naturală vs cezariană, cum simte copilul această trecere și autorul punea cititorul să își imagineze că dintr-o cameră în care temperatura este 25-25 de grade iarna, ieși în fundul gol în zăpadă. E adevărat?

05:36: Care este primul lucru pe care trebuie să îl facă mămicile care nasc natural?

06:07: În spital dormim cu bebelușul alături de noi?

 

 

Pentru a fi la curent cu toate materialele video și povestirile din această călătorie de 9 luni, abonează-te la canalul meu de YouTube și dă-mi follow pe instagram! #jurnaldesarcina 

 

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.