Cum învățăm bebelușul să vorbească?

Momentul în care bebelușul spune primul cuvânt este incredibil. Anulează orice ai auzit până în acel moment și devii dependentă de ceea ce rostește. V-am povestit aici cum a fost când a vorbit Nicholas și ce cuvânt a zis prima dată, iar de atunci, vă dați seama, în toată casa s-a instalat o adevărată isterie. Fiecare încearcă să-l învețe pe Nicholas să spună ceva. Eu insist cu mama, tatăl lui cu tata, Alesia vrea să își audă numele și tot așa.

Pentru că primesc foarte des întrebări legate de primele cuvinte ale bebelușilor, dar și ce putem să facem ca să-i ajutăm, l-am invitat acasă la noi pe Aurelian Ciocan, logoped cunoscut sub denumirea de „profu’ de dicție”.

Cum putem să ajutăm bebelușul să vorbească?

1. Trebuie să îi vorbim cât mai clar

2. Să îi citim

3. Să îi cântăm

4. Să repetăm anumite cuvinte

FOLLOW ME

Veți afla mai multe informații direct de la Aurelian, din video-ul de mai jos.

 

Așa cum a spus și Aurelian, dacă bebelușul vostru nu a început să vorbească încă, nu trebuie să vă panicați. Fiecare bebeluș se dezvoltă în ritmul lui, iar noi putem doar să încercăm să-i ajutăm, nu să-i grăbim.

 

Copiii voștri la ce vârstă au început să vorbească?

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

În rubrica Jurnal de bebe veți găsi materiale utile, experiențele mele și informații de la specialiști cu privire la tot ce înseamnă viața unui bebeluș.  Dacă vreți să vedeți cum a fost sarcina, puteți citi articolele din categoria Jurnal de Sarcină. Vă aștept și în grupul Mămici și copii fericiți. ❤

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “Cum învățăm bebelușul să vorbească?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.