Cum îți dai seama că cineva TE MINTE

Oricât ar fi de trist să recunoști, minciunile sunt peste tot. dacă ne putem ierta pentru că am mințit pe cineva, să fim noi mințiți nu e foarte plăcut. Iată câteva dintre tiparele subconștiente de comportament ale mincinoșilor, determinate prin intermediul analizei textuale lingvistice, pe care ar trebui să le cunoști:

4. Mincinoșii evită să se menționeze

Atunci când mincinoșii distorsionează adevărul, ei tind să evite să vorbească despre ei înșiși. Ei vorbesc sau scriu despre asta, mai ales la persoana a treia, de parcă ar vrea să se distanțeze de minciunile lor.

3. Atitudinea discursului mincinoșilor este negativă

Mincinoșii au de obicei un discurs negative deoarece în subconștient se simt vinovați pentru minciunile lor.

2. Explicațiile unui mincinos sunt cât mai simple posibil

FOLLOW ME

Mincinoșii explică de obicei totul în termeni simpli, deoarece creierul lor refuză să se gândească la o minciună complicate. Judecata sau evaluarea sunt operații mai dificile.

1. Un mincinos folosește cuvinte derutante

În ciuda explicațiilor simple, mincinoșii folosesc structuri frazale complicate, cu o mulțime de cuvinte în exces și detalii nesemnificative, dar plauzibile.

Să știi că ochii nu mint. Dacă observi vreunul dintre lucrurile de mai sus, dar tot nu ești sigur/ă dacă interlocutorul te minte sau nu, uită-te cu atenție în ochii lui. Atunci când mințim suntem agitați, iar acest lucru face ca inima noastră să bată mai repede, iar pupilele să se dilate.

Dacă ești convins/ă că ești mințit/ă, iată ce poți face:

1. Înregistrează minciunile

Scrie despre fiecare minciună pe care crezi că o observi, cu detalii despre motivul pentru care crezi că e o minciună. Fă niște cercetări ca să ai dovezi că persoana respectivă mințea, nu te baza numai pe intuiție. Astfel o vei putea confrunta mai ușor.

2. Vorbește cu persoana respectivă în privat

A o confrunta în public e destul de urât și nu o va face în niciun caz să se schimbe. E mai bine să discutați în privat, astfel încât jena și rușinea să nu ajungă la cote periculoase. Explică-i despre ce e vorba, dar nu-i spune în față că e un mincinos / o mincinoasă.

3. Dă-i o șansă să-și explice minciuna

Fii atentă la limbajul trupului său pentru a vedea dacă mai apar semne că minte. Ascultă ce spune. Dacă recunoaște că a mințit și își cere scuze, e suficient.

4. Arată-i dovezile că a mințit

Dacă persoana respectivă intră în defensive sau continua să mintă, scoate la iveală dovezile pe care le-ai strâns. Astfel îl/o vei încolți.

5. Explică-i faptul că acum nu mai poți avea încredere în el/ea

E dificil să auzi asta, iar persoana respectivă va fi probabil întristată de faptul că nu mai ai încredere în el . ea. Explică-i că, până nu va demonstra că poate să fie sincer/ă o perioadă mai lungă de timp, nu mai poți să îl/o crezi.

 

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.