Cum ne putem îngriji pielea cu produse pe bază de miere

Ingredientele naturale sunt predecesoarele tuturor produselor cosmetice pe care le folosim în prezent. Mierea, frunzele de aloe vera, gălbenelele, mușețelul și sute de alte fructe și plante erau aliatele femeilor care își doreau să se îngrijească și să își conserve tinerețea. În timp, lucrurile au evoluat și resursele la care avem acces sunt nelimitate, însă au la bază același ingredient pe care îl foloseau și femeile din anii 1500: puterea naturii.

Astăzi vreau să împărtășesc cu voi mai multe dintre secretele unui ingredient minune, care are o mulțime beneficii atât pentru organismul nostru, cât și pentru frumusețe: MIEREA.

Cred că cei mai mulți dintre noi știu de Apidermin și de produsele de îngrijire a pielii pe bază de miere, de la mamele noastre și de ritualul lor de frumusețe pe care îl urmăream cu interes când eram mici. Gama Apidermin s-a dezvoltat de atunci foarte mult, iar în prezent există pe piață multe variante de produse ce au la bază tehnologii avansate.

Am vorbit cu Delia Dumitriu, reprezentantul Complexului Apicol Asociația Crescătorilor de Albine din România, și cea care se ocupă de linia de producție Apidermin, despre beneficiile produselor cosmetice pe bază de miere și de alte ingrediente naturale derivate. Iată ce ne-a dezvăluit în cea de-a patra ediție a seriei de transmisii live Supermame cu Superputeri.

Cum folosim mierea în ritualul de frumusețe

Cum alegem în mod corect un produs de îngrijire?

Trebuie să ne alegem produsele în funcție de nevoile specifice ale tenului nostru. Dacă avem nevoie doar de hidratare, folosim un produs doar de hidratare. Nu are sens să folosim o cremă antirid dacă nu avem această problemă încă. Cel mai bine folosim ceva țintit pentru problema noastră. Abia după 30-35 de ani am putea începe să folosim creme antirid.

Evident că cel mai bine ar fi să mergem la dermatolog. Dar dacă avem probleme nu foarte complicate, cum ar fi lipsa de hidratare, lipsa de strălucire, putem să mergem în magazin și să vedem ce cremă s-ar preta nevoilor noastre.

Cred că e foarte important să avem grijă la alergii. Să nu avem alergie la vreunul dintre ingredientele componente. Dacă nu suntem sigure, putem face un test de alergie și acasă. Cu o cantitate mică de cremă, punem în spatele urechii sau pe încheietură, aplicăm un plasture și lăsăm 24 de ore.

Dacă pielea arată ok, nu s-a înroșit sau nu au apărut altfel de reacții, înseamnă că nu avem alergii la produsul respectiv.

Ce evităm atunci când alegem produsele cosmetice?

În principiu ar trebui să evităm parfumurile care au mai mulți alergeni. Dacă produsul conține o listă mare de alergeni din parfum, sunt niște denumiri așa mai mari, ar fi recomandat să le evităm.

Crema cu factor de protecție mare ne protejează mai mult timp?

Se spune că o cremă cu factor mare de protecție ne protejează o perioadă mai îndelungată. Nu este adevărat. O cremă cu un factor de protecție mai mare blochează mai multe radiații UV.

O cremă cu factor de protecție 30 blochează 97% din radiații și o cremă cu factor de protecție 50, 98%. E o diferență totuși, dar important este să reaplicăm crema dacă intrăm în apă sau dacă am transpirat. Nu ne dăm cu o cremă cu factor mare de protecție o singură dată pe zi!

Schimbăm des rutina de beauty pentru că nu-și mai face efectul?

Produsele trebuiesc schimbate pentru că nu-și mai fac efectul? Nu e chiar adevărat. Noi avem crema Apidermin de peste 50 de ani pe piață și nu s-a plâns nimeni să tenul s-a obișnuit cu crema. Acest lucru demontează mitul ăsta.

Bărbații folosesc sau nu produse de îngrijire?

Și bărbații trebuie să folosească produse de îngrijire. Și ei au o piele destul de sensibilă. În anotimpul rece mai ales sau dacă lucrează cu anumite substanțe, pielea chiar se poate deteriora.

E normal ca și domnii să folosească produse de îngrijire, mai ales cele pentru hidratare. Dacă nu se gândesc la produse antirid sau unele mai complexe, cel puțin cele pentru hidratare chiar le sunt recomandate.

Punem cremă sub fondul de ten?

E foarte important ca sub fondul de ten să avem o bază care ne hidratează foarte bine tenul. Fondul de ten nu e făcut să ne hidrateze pielea, ci doar să acopere imperfecțiunile. Așadar, crema este recomandată înainte de aplicarea acestuia. Dacă ne lucește tenul, înseamnă că folosim un fond de ten neadecvat. Ar trebui să alegem unul matifiant.

Ne curățăm tenul doar după ce ne-am machiat?

E foarte important să ne curățăm tenul în fiecare seară, pentru că în timpul zilei apar tot felul de impurități, particule de praf. Nu e ok să dormim cu ele pe față, așa că demachierea este esențială. Fie că ne-am machiat în ziua respectivă, fie că nu ne-am machiat. La fel și dimineața, atunci când ne trezim.

Cum arată rutina de beauty ideală?

Rutina de beauty trebuie să înceapă prin curățarea tenului. O putem face cu ajutorul unei ape micelare. O punem pe o dischetă demachiantă și ștergem bine tenul. Aplicăm apoi un serum pentru că acesta ajută crema să fie mai eficientă. Iar, la final, venim cu crema de zi sau de seară. Totodată, pielea trebuie îngrijită și din interior. Trebuie să bem multă apă, să avem grijă ce mâncăm. Produsele cosmetice vin ca un adjuvant al unui stil de viață sănătos.

Cum folosim produsele cu lăptișor de matcă?

Lăptișorul de matcă este un complex foarte bogat în vitamine și minerale. Noi îl folosim în special pentru proprietățile sale antirid. Avem și gama Apidermin Lux care folosește și untul de cacao pentru o emoliere în plus.

Produsele pe bază de miere combat acneea?

Pentru coșuri și probleme legate de acnee, cel mai bun este propolisul. Are proprietăți antibacteriene, lucru dovedit științific. Și mierea este bună, dar în combinație cu extract de propolis. O mască cu un astfel de produs ar face foarte bine!

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

 

https://www.facebook.com/ela.craciun/videos/757745308127980/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.