Cum ne putem crește încrederea în noi?

Cum ne putem crește încrederea în noi?

Ieri vorbeam despre cum ne putem da seama dacă ne confruntăm cu o încredere de sine scăzută. Astăzi, am continuat discuția  cu Doina Enache, Holistic Development Coach Upperself  și am decis să ne concentrăm pe…soluții.

Dacă ne confruntăm cu o stimă de sine scăzută pentru că am căpătat convingeri limitative în perioada copilăriei sau am permis altor surse de programe (mass media, concluziile noastre, cuvintele celor apropiați) să ne afecteze imaginea despre sine, vestea bună este că putem lucra la acest aspect și putem face schimbări care se vor simți în toate ariile vieții noastre.

Ce putem face pentru a ne crește stima de sine?

 

  • Să identificăm convingerile sau programele proprii care ne alimentează stima de sine scăzută. Este vorba de acele gânduri despre noi sau despre lume, care ne opresc din a fi autentici. Este foarte importantă înțelegerea acestor limitări din viața noastră, pentru că aceste programe ce rulează nestingherite la nivel de subconștient definesc povestea pe care o trăim, emoțiile pe care le experimentăm și devin practic un filtru prin care percepem tot ceea ce se întamplă, într-un mod negativ.
  • Să identificăm și să evidențiem calitățile cu care ne-am născut.
  • Să conștientizăm și să acceptăm așa-zisele “defecte” pe care le avem. Acest proces ne conduce către acceptarea de sine și către acceptarea celorlalți. Devenim mai înțelegători cu noi și cu ceilalți și ajungem să eliminăm  autocritica și judecata celorlalți.
  • Să ne descoperim și dezvoltăm pasiunile sau hobby-urile, pentru a aduce mai multă bucurie și entuziasm în viață.
  • Să ne manifestăm liber emoțiile, întrucât blocarea acestora duce, în timp, la reacții necontrolate sau chiar la diferite afecțiuni la nivel de corp fizic.
  • Să ne focusăm conștient atenția pe întâmplările și lucrurile frumoase din viața noastră și să manifestăm recunoștință pentru prezența lor.

0 comentarii pe “Cum ne putem crește încrederea în noi?

  1. neicu maria says:

    Geniale subiecte de existenta si viata !!! Va multumesc pentru exactitatea si corectitudinea informatiilor ce le dati lumii din suflet curat si minte corect cultivata !!! Felicitari si multiple succese !!! Dumnezeu sa va Aiba in Paza Sa Divina pt a Nu fi s….. de irationalii atei materialisti agresivi dominatori violatori ai tuturor Drepturilor Oamenilor ! Am fost astazi martora in direct la agresiunea unei agresoare … foarte puternic materialista … dura , rece , insensibila precum kovesi , danilet , georgescu , basescu &… udrea … nesimtire , insensibilitate , imaturitate , incompetenta , incultura , IMORALITATE !!!!!!!!!!!!!!! ILEGALITATE !!! CE DUC SPRE CRIMINALITATE !!!!!!!!!!!! …. IMPOTRIVA energiilor negative = acide , otravitoare , vitriolitice !!! producatoare de infarct , avc , etc…. Doar focul fizic !!! le poate arde si inlatura efectele nocive si imediate !!! Meditati si inventati solutii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.