Cum organizăm mesele pentru o săptămână

Când ai o familie mare, ca să nu te lovești tot timpul de „eu nu vreau asta”, „mie nu îmi place asta”, trebuie să înveți să te organizezi și să negociezi, ca toată lumea să fie mulțumită la final. Pare imposibil? Nu este.

Eu am învățat să fac acest lucru încă de dinainte de a-l avea pe Nicholas și ne-a ușurat cu mult sarcinile, atât la cumpărături, cât și la gătit.

După ce reguli ne ghidăm atunci când stabilim meniul:

1. Stabilesc pentru fiecare zi 3 mese principale și 2 gustări – încercăm, pe cât posibil, să respectăm același interval orar în care le luăm.

2. Mă asigur că pun în meniu ceea ce le place

3. Negociem mult, ca toate părțile să fie mulțumite – împac atât gusturile copiilor, cât și exigențele mele ca mamă.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

4. Potrivesc mesele Alesiei cu cele pentru Nicholas, astfel încât să fie mult mai ușor de pregătit în aceeași zi

5. Dacă cineva refuză să mănânce la o masă, nu ne plimbăm cu mâncarea prin casă, nu ne milogim, va aștepta următoarea masă.

Foarte mult timp v-am spus că dacă aș întrebat-o pe Alesia ce vrea să mănânce, mi-ar fi zis numai clătite, cereale cu lapte sau paste cu broccoli. Regăsește săptămânal toate aceste lucruri în meniu, semnalizate cu un smiley face, dar nu foarte des. Pe lângă dorințele ei, am grijă să fac un meniu echilibrat în care să includ cât mai multe alimente sănătoase și nutritive.

Cu Alex nu am nicio problemă când vine vorba de mâncare. E drept că el a fost mai mult plecat în ultimele luni, însă are deja niște obiceiuri formate. La 14 ani, Alex mănâncă deja ca un adult și nu ne stresăm deloc cu el.

Nicholas e și el un pofticios, mănâncă aproape orice până la ultima bucățică. O să pregătesc un filmuleț și cu update pe mesele lui zilnice.

Am trecut și noi prin tot felul de perioade în care nu voiau să mănânce sau alegeau doar ce le plăcea din farfurie, dar, până la urmă, toți copiii ajung să mănânce ce le dai. Stați liniștiți, nu vor muri de foame dacă sar o masă, iar când li se va face foame, vor cere singuri.

Sper că v-a plăcut filmulețul nostru și aștept să îmi spuneți și voi ce mai pregătiți, ca să completăm categoria Gătim acasă.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

0 comentarii pe “Cum organizăm mesele pentru o săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.