Planta care te slăbește în cinci zile și care distruge celulele canceroase în mai puțin de o săptămână

Planta care te slăbește în cinci zile și care distruge celulele canceroase în mai puțin de o săptămână

mg_6304-7037142

O vedem zilnic, indiferent dacă locuim în marile orașe sau în micile sate îndepărtate de forfota marilor metropole.

Uneori, o călcăm în picioare și nu dăm doi bani pe ea, deși dacă am ști cât de valoroasă este, am culege-o dimineața, prânz și seară și am consuma-o chiar și între mese. Am mânca-o în locul gustărilor scumpe și gustoase pe care le găsim în toate supermarketurile ori în restaurantele scumpe. Dacă ar avea gură să ne strige și să ne spună că este cel mai mare aliat al nostru împortiva celor mai răspundite și cunoscute boli, așa cum este și cancerul, poate atunci ne-am  apleca să o culegem și să o prețuim așa cum merită.

Planta despre care vă vorbesc este…banala păpădie.

Sora ei, ce-i drept, mult mai exotică, dar și mai scumpă, este rucola si o găsim în restaurantele cu pretenții, acolo unde se consumă alături de tot felul de preparate sofisticate și scumpe, nu trebuie să îți dorești să ți-o permiți atât timp cât poți avea papădia gratuit. Iar pentru oamenii simpli și fără pretenții, așa ca mine, păpădia este întotdeuna binevenită. Oriunde și oricum.

Iată și de ce:

 • salată cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie
 • decor din frunze verzi pentru diferite preparate care conțin carne
 • ceai din frunze de păpădie cu miere și lămâie
 • ceai din rădăcini de păpădie, neîndulcit
 • decor din florile galbene pentru diferite deserturi

Și, ca să nu îmi spuneți că nu v-am prevenit, această plantă-minune, acționează, indiferent de modul în care o consumați, întocmai ca un medicament-viu, fără reacții adverse, dar imediate.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Cum vă spuneam, este cel mai de temut „inamic” al celulelor infectate cu cancer. Specialiștii spun că au fost făcute cercetări pe subiecți bolnavi de cancer, iar rezultatele au fost surprinzătoare. Ba mai mult, le-a oferit și celorlalți bolnavi o speranță la vindecare și la viață. Una din instituțiile care s-a ocupat de aceste cercetări este Universitatea Windsor din Canada, studiile fiind făcute în cadrul departamentului de Chimie şi Biochimie. Vestea și mai bună este că păpădia omoară celulele infestate cu cancer, dar nu afectează sub nicio formă celelalte celule ale organismului.

Și, dacă vreți să slăbiți, vă invit să mâncați timp de o săptămână salată din păpădie verde, culeasă înainte de a fi consumată. 

Este un excelent diuretic, dar are și alte beneficii:

 • curată ficatul
 • reduce nivelul de colesterol din sânge
 • stimulează secreţia bilei
 • previne alergiile
 • tratează și vindecă afecțiunile pulmonare
 • tratează și vindecă inflamații gâtului
 • previne reumatismul
 • tratează și vindecă diferite forme de bronșită

Și ca să îți mai dau câteva motive de a te „împrieteni” cu păpădia, îți mai spun că o mână de frunze conţine foarte multe vitamine şi minerale, în special, vitamina B6, tiamină, riboflavin, vitamina C, fier, calciu, potasiu, acid folic şi magneziu.

Poftă bună la sănătate!

2 comentarii pe “Planta care te slăbește în cinci zile și care distruge celulele canceroase în mai puțin de o săptămână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.